TRABZONSPOR Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu,  "Demba Ba ile transferi konusunda anlaştık. Torres sakatlanınca Mourinho bırakmaktan vazgeçti" dedi.
Başkan Hacıosmanoğlu, dün akşam ulusal bir televizyon kanalında katıldığı programda önemli açıklamalar yaptı. 3 Temmuz sürecinin Türk futbolunda bir milat olabileceğini ama bunun değerlendirilemediğini belirten Hacıosmanoğlu şunları söyledi:
"Türk futbolu 3 Temmuz'da kendisini temizleyebilirdi. Bu fırsatı kaçırdık. Herkes 'Daha önce de oldu' diyor. Teknoloji gelişiyor. Eskiden polis çeviriyordu, polisi tanıyorsan veya iyi konuşurken gidiyordun. Şimdi radar çekiyor, fotoğrafı evine yolluyor. 3 Temmuz'da radar sistemi kuruldu, radara yakalandılar. Daha önce yok muydu? Vardı ama sistem yoktu. Yargıtay’ın kararının açıklanacağını biliniyordu. Fenerbahçe başkanı, 'Ben cezamı yatmaya geliyorum' diye kahraman gibi geliyor. Trabzon, bu ülkenin mihenk taşlarından biridir. Ülkenin iktidarı, muhalefeti, ayrım yapmadan 'Fenerbahçe'nin 20 milyon taraftarı var, oy kaybım olur' düşüncesiyle açıklama yapıyor. Trabzonspor’un mağduriyetini dile getiren hiç kimse yok."
"YARIN TÜRK FUTBOLUNUN ALACAĞI ZARARDAN SUÇLULUK DUYMAYIZ"
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Türkiye’de futbol birimlerine yaptıkları başvuruların reddedildiğini hatırlatırken, bu konunun ülke içerisinde halledilmesini, Türkiye'ye yaptırım gelmemesini istediklerini ancak, futbolu yönetenlerin bunu idrak etmek istemediğini söyledi. Trabzonspor Başkanı şöyle devam etti:
"Biz çabamızı gösterelim. Yarın Türk futbolunun alacağı zararlardan suçluluk duymayacağız. Derdimiz; kupa falan değil. Kirli düzenin temsilcilerinin direncini kırmazsanız. 2-3 sene geçtikten sonra herkes unutur yine yapar. Şike meşru bir olaymış gibi 'Niye ceza alsın?' deniyor. Olay sadece kupa değil. Baktığınız zaman Trabzonspor’un trilyonlarını çalıyorsunuz. Bunun cezası 3- 5 sene değil, trilyonlar çalıyorsunuz. Daha fazla olmalı. Bu trilyonların karşılığında bir yerlere zarar veriyorsanız bunun cezasını çekmek zorundasınız."
"DEMBA BA VE KULÜBÜYLE ANLAŞTIK"
Hacıosmanoğlu, transfer çalışmalarının sürdüğünü vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Maxi Lopez bize uygun bir futbolcu değil. Başka görüşmeler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Bafetimbi Gomis ile görüşmeler de yaptık. Demba Ba ile kulübüyle de anlaştık. Ancak son maçta Torres sakatlandı ve Mourinho, Demba Ba'yı göndermekten vazgeçti. Yoksa imza attırmıştık. Hem oyuncu hem de kulübü bu transfere onay vermişti. Ancak, süreç devam ediyor. Torres'in durumu ciddi değilse bu transferi bitireceğiz. Girişimlerimiz devam ediyor. Bize çok yardımcı olacak bir futbolcu olarak görüyoruz kendisini. Ayrıca bir çok isim ile de görüşmelerimiz sürüyor. Ancak isimler ortaya çıkmayacak. Çünkü isimler çıkınca biz zarar görüyoruz." 
AKÇAY: BEŞİKTAŞ MAÇI ZOR OLACAK
Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Akçay da, yerel bir televizyon programında katıldığı programda bordo- mavili takımın nadide bir çiçek olduğunu söyledi. Akçay, Beşiktaş maçının kendileri için önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Beşiktaş'a ilk yarı 2-0 yenildik. O maçta çok talihsiz iki gol yediğimizi düşünüyorum. Kendi sahamızda rakibe karşı tutunma ve dik duruşu yine göstereceğiz. Derbi müsabakaları 3 ihtimale her zaman açık müsabakalardır. Ama biz kendi evimizde ilk yarı itibariyle çok başarılı olmanın vermiş olduğu o sorumluluğu taşıyarak bu müsabakaya da öyle çıkacağız. Rakibimizin güçlü silahları var; Fernandes, Almeida ve Olcay gibi. Rakibimizin etkili hücumcuları var. Ama savunma düzeneğinde çok istedikleri gibi bir organizasyon yapamayabilirler. Biz bundan faydalanabilir miyiz, ona bakacağız. zor bir maç olacak."
"YEKTA GALATASARAY’DA ALDIĞINDAN ÇOK FAZLASINI BİZDEN İSTEDİ"
Akçay, takımın başarısı için elinden geleni yaptığını, zarar verdiğini hissettiği anda  kesinlikle uzaklaşacağını bildirirken şöyle devam etti:
"Bu kulüp benim için çok kutsaldır. Herkes için de öyle olmalıdır. Nadide bir çiçektir. Çok su verirsen çürütürsün, güneşte bırakırsan kurutursun, unutursan unutulursun. Bu kulüp böyle bir değere ve ayrıcalığa sahiptir. Şu anda kulübümüzün ekonomik yapısı, stratejileri zaman zaman transferde böyle gecikmelere neden olabilir. Devre arasında yapılan transferler hem çok risklidir, hem de sonuçlandırmaya çok meyilli değildir. Çünkü karşınızda üçayak var. Oyuncu, menajer, kulüple oyuncu arasındaki ekonomik iletişim. Sonuçta siz oyuncu istersiniz ancak oyuncu sizden anormal para isteyebilir. Mesela Yekta’da bununla karşılaştık. Yetka 400 bin euro aldığı Galatasaray’da kalıp bizden 1 milyon euro istedi."
"2010-11 YILI ŞAMPİYONU TRABZONSPOR’DUR"
Akçay, 2010-11 sezonunda Trabzonspor’un şampiyon olduğunu savunurken, şöyle konuştu:
"Bunu çocuklarımıza iyi anlatmalıyız. Bu tarihsel dönemdeki başarıları yapanların hepsine teşekkür etmeli ve onları değerli kılmalıyız. Ve çocuklarımıza, 'Evet, biz şampiyon olduk. Kendimizde eziklik hissetmeyelim. 2010-11 sezonunda biz şampiyon olduk. Gönüller ya da gönüllü olmayan yerde biz şampiyonuz, hukuksal açıdan da şampiyonuz. Kupamızı vermeyen ya da tescil etmeyen bir kurum var. O zaman bu kurumla ilgili konuşmak lazım. Bana göre yönümüzü biraz bize vermeyen kuruma doğru döndürelim. Daha gerçekçi olur diye düşünüyorum." 
Akçay, ailesinin maça gelmelerini yasakladığını da vurgulayarak, "Ben oradaki olumsuz etkilenmeleri kaldırabilirim, ağır sözleri algılayıp eritebilirim ama çocuklarım ve eşimin oradaki sözlerden sonra kendi insanıma farklı bakmalarını istemem" diye konuştu.