Genç Erkekler Serbest Güreş Milli Takımı'nın Polonya'da takım halinde şampiyon olmasının Türk güreşi geleceği adına önemli bir başarı olduğunu belirten Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya, değişim rüzgarının başladığını ve tüm hızıyla devam edeceğini söyledi.

Polonya'da düzenlenen Gençler Avrupa Güreş Şampiyonası'nı yerinde takip eden Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Türk güreşinin bugünü ve geleceği hakkında 'nın sorularını yanıtladı.

YERLİKAYA: "ANTRENÖR VE SPORCULARIMIZI TEBRİK EDİYORUM"

Uzun yıllar sonra kupayı takım halinde elde etmenin mutluluk verici olduğunu dile getiren Başkan Hamza Yerlikaya, "İrade, yeni yönetim ve teknik ekibimizin yoğun çalışmaları sonucunda önemli bir başarının altına imza attık. Bu başarı bizi tatmin etmez. Bu yolda daha büyük başarılar kazanmak için çalışacağız. Antrenörlerimizi ile sporcularımızı tebrik ediyorum ve grekoromen takımımızdan da aynı başarıyı bekliyorum" dedi.

"MİLLİ TAKIMLARIMIZ AVRUPA VE DÜNYA'DA DAİMA İLK 3'TE YER ALMALI"

Genç sporcuların Avrupa ve Dünya'da başarılar kazanmasının önemli olduğunu belirten Hamza Yerlikaya, "Bizim rezerv takımlarımız bu takımlarımız. 2016 ve 2020 Olimpiyatları'na az bir süre kaldı. Yarışmak ve yarıştırmak gerekiyor. Sporcularımıza, olimpiyatlarda da altın madalya alabileceklerini aşılamak lazım. Devletimizin bize sağlamış olduğu kaynakları sporcularımıza aktarıyoruz. 2016 ve 2020 yılına umutla bakmak istiyoruz. Burada umudumuzu tazeledik. Madalyaya yakın olan sporcuları bulup yerinden çıkartıyor ve adaleti sağlıyoruz. Bundan sonra her sene ilk 3 içerisinde yer alan bir milli takım oluşturmak istiyoruz" açıklamalarında bulundu.

"DEĞİŞİM RÜZGARI DEVAM EDİYOR"

Yola devam edecekleri ve yolda bırakacakları sporcu ve antrenörleri tespit ettiklerini vurgulayan Yerlikaya, sıkıntılar ve kazalar yaşadıkları ile yavaş yavaş yollarını ayırdıklarını hatırlatarak, "2016 ve 2020 Olimpiyatları'na sporcu ve teknik heyet anlamında en başarılı kadrolarla gideceğiz. Tempomuza yetişemeyen arkadaşlarımızla yola devam etmiyoruz. Biz başarıya olan inanıcımızdan vazgeçmiyoruz. Değişim rüzgarı aynı hızla devam ediyor." şeklinde konuştu.

"KURUMSAL YAPIYA GEÇEREK BAŞARIMIZI ARTIRDIK"

Kurumsal bir yapı içerisinde çalışmak istediklerini ve bu yolda önemli adımlar attıklarının altını çizen Başkan Yerlikaya, "Bireysellikten kurumsal bir sisteme geçmek istediğimizi hep söyledik ve işlemlere başladık. Bir psikiyatr ile çalışmak ve bir spor hekimine sahip olmak istiyoruz. Güreş camiasında sabit elemanların olması gerekiyor. Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a bu yönde görüşlerimizi bildirdik. Kendisi de bize olumlu bir şekilde dönüş yaptı. Camianın kendine ait kazanımları ve sistemi olmalı. Bu görev bize düştü. 2016 yılına tam bir ekip ile gitmeyi ve yola devam etmeyi arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı.

ERCAN ATA - KATOWİCE /