GÜREŞ MÜSABAKALARI BAŞLADI
Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen ve 4 gün sürecek olan Genç Erkekler Grekoromen ve Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası, Şanlıurfa'da başladı.
GAP Arena Spor Salonu'nda düzenlenen müsabaka, Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen sıra gecesiyle başladı. Mindere çıkan halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından sıra gecesi ekibi türküler seslendirdi. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, yaptığı konuşmada, "Kendinize güvenin ve isteyin. Biz şartları ve koşulları aştık istiyoruz ki; 8 sıklette buradan çıkacak sporcularımızın büyüklerde takıma koymak olacaktır. Toy, tecrübesiz ve ezilir diye kendinizi görmeyin; inanarak bunu şampiyonluğu başaracaksınız. Hem serbest ve hem grekoromen kamplarının yaş ortalamasını 17 ila 22 yaş arasına düşürdük. Gençlerimiz kendilerine inansın ve irade koysun bu inanç, azim ve kararlılıkla çalışsın bu kardeşlerimizi kampımıza alarak 2016 olimpiyatlarında oynatalım" dedi.
Konuşmaların ardından güreş şampiyonasının düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket verildi. Törenin ardından güreşçiler, mindere çıkarak, rakipleri ile mücadele etti.
Törene; Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ile sporcular katıldı.