Asrın güreşçisi ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, 08 - 14 Eylül 2014 tarihleri arasında Özbekistan'da yapılacak Dünya Şampiyonası öncesinde milli güreşçilere sonuna kadar güvendiğini söyledi.

Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'na sayılı günler kala ay-yıldızlı mayo ile mücadele edecek olan milli güreşçilerde çalışmalara tam gaz devam ederken kendilerine en büyük destek federasyon başkanı Hamza Yerlikaya'dan geldi.

YERLİKAYA: "ÖZBEKİSTAN'DA BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRACAĞIZ"

Göreve geldiği günden itibaren sürekli olarak milli takım kamplarını ziyaret ettiğini ve sporcularla tek tek ilgilendiğini hatırlatan Başkan Hamza Yerlikaya, pazartesi günü Taşkent'te start alacak olan şampiyona öncesinde 'ya çok özel açıklamalarda bulundu.

Serbest stil güreşçilerin Ankara'da, grekoromen stil güreşçiler ile minderin sultanlarının ise İstanbul'da çalışmalarını yürüttüğünü belirten Yerlikaya, "Organizasyona kısa bir süre kaldı ve sporcularımızın durumu gayet iyi. Geçtiğimiz sene Macaristan'da gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda 4 bronz madalya kazanmıştık. Bu sene bu rakamın üzerine çıkmak istiyoruz. Birçok güreşçimizden madalya bekliyoruz. Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) tarafından dünyanın en iyi güreşçileri seçilen Taha Akgül ve Rıza Kayaalp, favori olarak şampiyonaya gidiyorlar. Türk milletinin duaları ve destekleri sayesinde inşallah Özbekistan'da bayrağımızı dalgalandıracağız" şeklinde konuştu.