Sportif AŞ’nin dünkü toplantısında Cüneyt Tanman başta olmak üzere diğer yöneticilerle konuşan Özbek, “UEFA’dan ceza alan bir kulübün başkanı olarak anılmak istemiyorum” dedi ve artık yeni oyuncu almayacaklarını belirtti.

Galatasaray taraftarının beklediği yeni bir yıldız transferi başka bir bahara kaldı, dünkü yönetim toplantısında “transferi sonlandırma” kararı alındı.

Sarı-kırmızılıların Sportif AŞ toplantısında, başta futboldan sorumlu yönetici Cüneyt Tanman olmak üzere, Fatih İşbecer, Nasuhi Sezgin, Ural Aküzüm, İsmail Sait Kulacaoğlu, İsmail Sarıkaya ve Tayfun Demir yer aldı. Toplantının ana gündemi, Galatasaray’ın yapmayı planladığı transferlerdi.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılacak olan Cim-Bom’un daha da güçlenmesi için listesini yönetime ileten Hamza Hamzaoğlu’nun düşüncelerini yönetime sunan Tanman, transfer ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Ancak Başkan Dursun Özbek, bu düşünceye itiraz etti.

Geçen sezon finansal fair play konusunda bir iyi niyet mektubu ileten ve cezadan kurtulan Galatasaray, bu korkusunu yenebilmenin tek koşulunun tasarruf olduğunu biliyordu. Bu nedenle Başkan Dursun Özbek, artık transfer yapmayacaklarını belirtti. Özbek, toplantıda bulunan arkadaşlarına, “UEFA’dan ceza alan bir kulübün başkanı olarak anılmak istemiyorum. Bundan sonra yapacağımız transferler bizi sıkıntıya sokar. UEFA mali kriterler konusunda son derece ciddi” diye konuştu.

Başkanın bu sözleri, yöneticiler üzerinde şok etkisi yarattı. Özellikle Tanman, takımın ihtiyaçları konusunda başkan ile diğer yöneticileri ikna etmeye çalışsa da başarılı olamadı. Toplantıdan moralsiz ayrılan Tanman’ın, Avusturya’daki ikinci kampa bile gitmeyebileceği dile getirildi.
G.Saraylıları şoke eden transfer açıklaması!