UEFA’dan finansal fair play konusunda yeni bir süre daha almak için kolları sıvayan Galatasaray, daha önce anlaşma yapan 22 takım arasında bu duruma düşen tek kulüp oldu.

UEFA ile yapılan protokole uyabilmek için bütün kulüpler maksimum çabayı harcayıp, görevlerini yerine getirirken, sarı ­kırmızılılar ise bunu pek de umursamadı.

Türkiye’den Galatasaray dışında Trabzonspor da denk bütçe konusunda UEFA ile anlaşırken, bordo-mavililer istenenleri yerine getirip tehlikeyi savuşturmuştu.

UEFA da şaşırdı

İlginç olan UEFA'da, Galatasaray’ın durumuna benzer bir konuyla hiç karşı karşıya kalmadı. İlk kez Cim­Bom’da görülen bu olay karşısında finansal fair play yetkilileri de ne yapacağını şaşırdı. Büyük bir riskle karşı karşıya kalan Galatasaray’ın sadece son bir yıllık çabayla kurtulması neredeyse imkansız görülüyor. Sarı-­kırmızılıların, “Avrupa kupalarından men” dışında bir ceza almasının mümkün olmadığı vurgulandı.

Beşiktaş doğru yolda

UEFA ile anlaşma yapan diğer kulüplerden Beşiktaş ise geçen yıldan bu yana yükümlülüklerini yerine getirerek doğru yolda olduğunu gösterdi. Özellikle transfer konusunda UEFA’nın yol haritasının dışına çıkmayan Kartal’ın ödevleri henüz bitmedi.

Trabzonspor, anlaşma yükümlülüklerini yerine getirip kendini kurtarsa bile ikinci kez “Denk bütçe” konusunda soruşturma geçiriyor. Karadeniz ekibi, bir kere anlaşma yaptığı için aynı konuda ikinci defa masaya oturamayacak. Ancak Galatasaray, süresini uzatabilirse bordo mavililerin ikinci dosya konusunda eli güçlenecek.