Galatasaray'da bu sezon sergiledği performansla Süper Lig'in en çok dikkat çeken oyuncuları arasında en üstlere adını yazdıran Portekizli yıldız Bruma'nın adı sık sık transfer söylentilerine karışırken, sarı-kırmızılılardan ilk resmi hamle geldi.
Özellikle İngiliz ekiplerinin ciddi takibinde bulunan Bruma'nın menajeri Catio Balde'nin İstanbul'a gelerek Galatasaraylı yetkililerle bir görüşme gerçekleştirdiği ortaya çıktı.
G.SARAY'DAN 6 YILLIK SÖZLEŞME
Portekiz basınında yer alan habere göre, Galatasaray, Balde'ye 2018 yılında sözleşmesi bitecek olan Bruma'nın kontratının 2022 yılına kadar uzatılması talebini iletti.
Pazartesi günü sarı-kırmızılı idarecilerle masaya oturan Balde'ye +4 yıllık paket sunuldu. Müzakerelerin tam olarak kağıda dökülmediği ancak her iki tarafın da düşüncelerini aktardığı yazılırken, Ocak ayında olası transfer için de kartların açık tutulduğu bildirildi.


Bruma'nın, Galatasaray'ın kilit oyuncularından biri olduğunu ve Süper Lig'deki en iyi yabancı futbolcu olarak gösterildiği savunan Balde, "Bruma, tabii ki Avrupa'nın dev kulüplerini de uyandırdı. Sonrasında neler olacak göreceğiz. Bruma'nın Premier Lig'e gitmesi harika olur. Bunu hak ediyor ama bekleyeceğiz" şeklinde görüşlerini aktardı.
BRUMA'YA 800 BİN EURO ZAM
Galatasaray'dan yıllık 1 milyon 200 bin euro ve maç başına da 20 bin euro kazanan 22 yaşındaki futbolcunun yeni sözleşmesine göre yıllık 2 milyon euro alacağı iddia edildi.