Avrupa Şampiyonası'nda takım halinde ikinci olarak önemli bir başarı elde eden A Milli Grekoromen Güreş Takımımız, 08 - 14 Eylül 2014 tarihleri arasında Özbekistan'da yapılacak Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nda madalya hedefliyor.

Dünya Şampiyonası'na sayılı günler kala çalışmalarına hız veren ay-yıldızlı güreşçiler, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te tarih yazmak için sahne alacak. İstanbul'un Sarıyer ilçesinde yer alan kamp eğitim tesislerinde günde çift idman ile hazırlıklarını sürdüren grekoromen güreşçiler, birden fazla sıklette madalya parolasıyla mindere çıkacaklar.

TEKNİK DİREKTÖR BAŞAR: "TAKIM HALİNDE ŞAMPİYONLUK İSTİYORUZ"

Nisan ayında Finlandiya'da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası'nda takım klasmanında kürsünün ikinci sırasında yer aldıklarını hatırlatan A Milli Grekoromen Güreş Takımı Teknik Direktörü Hakkı Başar, hedeflerinin her zaman bir adım ileriye gitmek ve olimpiyatlarda başarıya ulaşmak olduğunu belirterek, "İlk hazırlık kampımızı İncek'te yaptık. Daha sonra Bolu'da çalışmalarımızı sürdürdük. Geçtiğimiz ay, Azerbaycan ve Beyaz Rusya ile üçlü kampa girmiştik. Son hazırlıklarımızı ise yine İstanbul'da tamamlıyoruz. Sporcularımız gayet iyi durumda. Takım halinde şampiyonluk istiyoruz. Bizden desteklerini esirgemeyen Başkanımız Hamza Yerlikaya'ya da çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stilde mindere çıkacak sporcularımız ve sıkletleri şu şekilde:

"Fatih Üçüncü (59), Atakan Yüksel (66), Yunus Özel (71), Şeref Tüfenk (75), Selçuk Çebi (80), Metehan Başar (85), Cenk İldem (98), Rıza Kayaalp (130)"

İSTANBUL /