İKİNCİ Lig Beyaz Grup’ta Kırıklarelispor deplasmanından üç puanla dönen Göztepe’nin elde ettiği 5-1’lik skor, sarı kırmızılıları şampiyonluk yarışında yeniden heyecanlandırdı.
Geçen hafta İzmir’de 1-1 sona eren Aydınspor 1923 maçındaki kötü futbolun aksine 90 dakikada pozitif bir anlayışla mücadele ettiklerini kaydeden teknik direktör Özgür Zengin, "Önemli olan takım ruhunu yakalamaktı. Kırıkkale’de bunu gördüm" dedi.
Haftaya ikinci sırada başlayan Yeni Malatyaspor ile üçüncü basamaktaki İnegölspor’un yenilmesiyle ikinciliğe yükselip lider Hatayspor’un ensesine yapışan sarı kırmızılı ekip, ilk yarıyı firesiz bitirip, aradaki 6 puanlık farkı biraz daha kapatmayı planlıyor. Son üç haftada Tarsus İdmanyurdu ve Pendikspor’la üst üste İzmir’de karşılaşacak sarı kırmızılı ekip, devreyi Turgutluspor deplasmanında noktalayacak.
Kırklarelispor deplasmanında hat-trick yapan Şaban ve fileleri 2 kez havalandıran Enes, Göztepe'nin gol yükünü çekmeye devam ediyor. Bu maç sonunda 5’er gole ulaşan iki futbolcu, 14 haftada 21 gol atan sarı kırmızılı ekibin skor yükünün yarıya yakınını omuzladı. Şaban daha önce Gümüşhanespor ve Tokatspor maçlarında, Enes ise Konya Anadolu Selçuklu, Yeni Malatyaspor ve Giresunspor karşılaşmalarında gol sevinci yaşamıştı.
1019 GÜN SONRA 5 GOLLÜ ZAFER
Göztepe, 5-1’lik Kırklarelispor galibiyeti ile 1019 gün sonra bir kez daha rakip fileleri 5 kez sarsmanın sevincini yaşadı. En son 16 Şubat 2011’de 2. Lig’de Turgutluspor’u deplasmanda 5-0 yenen Göztepe, o sezonu şampiyon olarak bitirip, PTT 1'inci Lig’e çıkmıştı. Sarı kırmızılı ekip, geçen sezon da Şanlıurfaspor’u İzmir’de yenerek yine 4 farklı bir galibiyet elde etmişti.

MK(YC/AÖ)