Onur ATIŞ / İZMİR, ()- GÖZTEPE, Altınbaş Holding döneminde inşasına başladığı Urla Adnan Süvari Tesisleri'ni yapılan görkemli bir törenle hizmete soktu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Göztepe Eski Başkanı Hüseyin Altınbaş, Teknik Direktör Suat Kaya, eski ve yeni oyuncular ile yüzlerce taraftarın katıldığı tesisin açılışı saat Göztepe'nin kuruluş yılı olan 1925'e itafen saat 19.25'te gerçekleştirildi. Büyük ilgi nedeniyle izdihamın yaşandığı tesislerde taraftarlar yaptıkları tezahüratlarla ortalığı inletirken, Başkan Sepil yaptığı konuşmada 89 yıllık rüyanın gerçekleştiğini söyledi.

Göztepe'de tesisin ardından stada ihtiyacı olduğunu anlatan Sepil, "Tesisin başlamasına öncü olan Altınbaş Holding'e teşekkür ediyorum. Türkiye'nin en modern yapılarından birini kulübümüze kazandırdık. Artık stat için çalışacağız. Tesisimize bize iki Türkiye Kupası bir de Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandıran efsane hocamız Adnan Süvari'nin adını verdik" dedi. Göztepe'nin eski oyuncusu Nevzat Güzelırmak ise, "Böyle bir gurur yaşadığımız için çok mutluyuz. Bizlere bu tesisi kazandıran herkesi kutluyorum. Adnan Süvari'nin adının yaşatılması hepimize şeref verdi. Göztepe taraftarını bu kadar coşkuyla görmek en büyük sevincim" diye konuştu. Güzelırmak'ın zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Milli Takım'ın tecrübeli çalıştırıcısı Fatih Terim de Göztepe'yi böyle güzel bir günde yalnız bırakmadığı için gururlu olduğunu vurguladı. Sarı-kırmızılı takımda 6 ay çalıştığını hatırlatan Terim, "Kariyerimdeki en güzel anları Göztepe'de geçirdim. Eğer o dönem Milli Takım'ın başına geçmeseydim, Göztepe ile 5 yıllığına anlaşmıştım. Göztepe'nin olduğu her yerde ben de varım. Bu kulüp Süper Ligi sonuna kadar hak ediyor. Taraftardan isteğim kulübüne sahip çıkması" dedi.

Terim'den sonra söz alan İzmir BŞB Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Göztepelilere stat sözü verdi. Taraftarların, "Göztepe çıldırdı, stadını istiyor" şeklinde tezahürat yapması üzerine Kocaoğlu, "Benim bu size sözümdür. Stat yapılacak. Urla'da yapılan modern tesisleri İzmir'e kazandırmak için emek veren herkese minnettarım" ifadelerini kullandı. Ardından törene katılanlar tesislerini içini gezdi.

FOTOĞRAF