SPOR Toto 2'nci Lig Beyaz Grup’ta ligin ilk haftasında teknik direktör Erhan Altın’la yolları ayıran Göztepe, ilk yarının son haftasında bu kez Özgür Zengin’le vedalaştı.
Sportif direktör olarak çalışırken Altın’ın yerine teknik direktörlüğe getirilen Zengin, takımın devreyi 32 puanla ikinci sırada bitirmesinin ardından görevi bıraktı. 8 haftalık yenilmezlik serisinden sonra Tarsus İdmanyurdu mağlubiyetiyle lider Hatayspor’un 9 puan gerisine düşen Göztepe’de üst üste alınan Pendikspor ve Turgutluspor galibiyetleri de Özgür Zengin’in görevde kalmasına yetmedi.
Transfer edilen oyuncuları sonradan tanıdığını açıklaması ve Aydınspor beraberliği gibi kritik olaylarla Başkan Hüseyin Altınbaş ve Özgür Zengin arasında gerilen ipler, Tarsus mağlubiyetiyle koptu. Operasyon için devre arasını bekleyen Başkan Altınbaş, Turgutlu dönüşü Zengin'le masaya oturdu. Mevcut durumu değerlendiren ikiliden Zengin, takımın başarılı bir noktada gördüğünü açıkladı. Altınbaş ise tablodaki yeri yetersiz gördüğünü belirtince veda kaçınılmaz oldu. Resmi internet sitesi aracılığıyla taraftara mesaj yayınlayan Zengin istifa ettiğini açıkladı.
AYNI GÜN İŞLERİNDEN OLARAK TARİHE GEÇTİLER
Ezeli rakipler Göztepe ve Karşıyaka teknik direktörleriyle aynı gün yollarını ayırarak bir ilki gerçekleştirdi. Karşıyaka 17 maçta 18 puanda kalınca Sait Karafırtınalar işinden oldu. Göztepe’yi ilk hafta sonunda 1 puanla devralan Özgür Zengin, 16 maçtan 31 puan çıkardı ama kulübe veda etti. Antrenmanlara 28 Aralık’ta Antalya’da başlayacak Göztepe’de Tarsus İdman Yurdu maçını tribünden izleyen Reha Erginer’in ismi kulislerde konuşuluyor. Kalacak ve gidecek oyuncuları yeni hoca belirleyecek. EK(YC/AÖ)