SPOR Toto 2'inci Lig Beyaz Grup ekiplerinden Göztepe’de sürpriz bir kararla teknik direktör Özgür Zengin’le yolları ayıran yönetim, aynı gün Bugsaşspor’dan istifa eden Zafer Turan’la anlaştı. 
İzmir'e gelen Zafer Turan, sarı kırmızılı kulüple 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. Bu arada baş döndüren trafikte ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Başkan Hüseyin Altınbaş, Tarsus İdmanyurdu yenilgisinin ardından Özgür Zengin’e sırt çevirdi. Arayışa geçen Altınbaş, çevresinin önerisiyle Bugsaşspor teknik direktörü Zafer Turan’la temas kurdu.
Zafer Turan, Göztepe’nin Tarsus yenilgisine rastlayan tarihlerde Bugsaş yönetimine devre arasında ayrılmak istediğini bildirdi. Bu arada Altınbaş’ın hamlesini sezen Zengin, futbolcularına Turgutluspor maçı öncesi ayrılacağını söyledi. Şaban ve Cihan, bu yüzden attıkları gollerden sonra Zengin’e koşarak sevinçlerini paylaştı. Pazartesi günü Zengin’in vedasını açıkladığı saatlerde Turan da Bugsaş’la fesihname imzaladı. İzmir’e gelen Turan, Altınbaş’la son kez görüşerek bugün imzayı attı.
GÖZTEPE'DE OYNADI
Göztepe’nin prensip anlaşmasına vardığı Zafevr Turan, 1994-95 ve 95-96 sezonlarında 2'nci Lig’de Göztepe formasını giydi. Futbolcu olarak hizmet verdiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Abdullah Avcı ve Arif Erdem’in yardımcılığını yapan 44 yaşındaki Turan, geçen sezon ikinci yarıda Anadolu Selçukluspor, bu sezon ilk yarıda Bugsaşspor’u çalıştırdı. Anadolu Selçukluspor, Turan yönetiminde play off hedefini ıskaladı. Bugsaş, 2'nci Lig Kırmızı Grup’u 26 puanla 8'nci sırada tamamladı.
YUVAMA DÖNDÜM
Göztepe'nin yeni teknik dinektörü Zafer Turan, "18 yıl sonra yuvama dönmenin heyecanını yaşıyorum. Sanki buradan hiç ayrılmadım" dedi. Beklentilerin farkında olduğunu belirten Turan, "Elimizi taşın altına koyarak Göztepe’yi sezon sonunda şampiyonluğa taşıyacağız" şeklinde konuştu. Turan’ın yardımcılıklarını İhsan Okay, Fevzi Korkmaz, Tacettin Bakacak, Suat Arıcan yapacak. EK(YC/AÖ)