UEFA Başkanı Michel Platini başkanlığında UEFA İcra Komitesi 25 Mart'ta Kazakistan'ın başkenti Astana'da toplanıyor. Üç gün sürecek toplantıya UEFA'ya bağlı 54 ülkenin temsilcileri de katılacak.

UEFA'nın Kazakistan toplantısının ilk iki gününde Michel Platini ve UEFA İcra Komitesi, UEFA tarafından organize edilen uluslararası turnuvalar ve kupaların 2014-2015 sezonu kuralları ve 2016'da Fransa'da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası kuralları ve yönetmelikleri hakkında kararlar alacaklar. Toplantının diğer ana maddesi ise UEFA'nın Komite raporları olacak.

UEFA'NIN DÜZENLEDİĞİ ULUSLARARASI KUPALAR

Toplantıda Başkan Michel Platini ve ekibinin UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ,UEFA Süper Kupası, UEFA Gençler Ligi, UEFA Bayanlar Şampiyonlar Ligi, UEFA Futsal Kupası ve UEFA EURO 2016'nın organizasyonlarını yeniden dizayn etmesi bekleniyor.

54 AVRUPA ÜLKESİ KATILACAK

UEFA'nın 38. Olağan Kongresi Kazakistan'ın başkenti Astana'da Bağımsızlık Sarayı'nda 27 Mart'ta gerçekleşecek. UEFA tarafından her yıl organize edilen bu toplantıya UEFA'nın üst düzey yönetim kurulu, UEFA'ya bağlı 54 Avrupa ülkesinin temsilcileri, UEFA Başkanı Michel Platini ve UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino ve yönetim kurulu üyeleri katılacak.

TOPLANTININ ANA MADDELERİ

Toplantı daöne çıkan başlıklar şöyle: 2012/13 yılı UEFA yönetiminin faaliyet raporları, UEFA komitelerin faaliyetleri ile ilgili raporlar, 2012/13 yılı UEFA'nın vadesi uzatılan borçları , 2014/15 yılı için bütçe dahil olmak üzere mali konular ve UEFA Tüzükte yapılan değişiklikler.

"MİLLETLER LİGİ" KAVRAMI

Avrupa basınında çıkan iddialara göre, 38.Olağan UEFA Kongresi'nde UEFA üyesi olan 54 Avrupa ülkesine yeni bir lig kavramı için görüşleri alınacak. UEFA'nın planladığı ve 2018 yılından itibaren başlatmak istediği 'Milletler Ligi' projesi üye ülke temsilcilerine anlatılacak.

Bilindiği üzere 24 takımlı 2016 EURO Cup bazı üye ülkeler tarafından eleştirilmiş ve turnuvanın kalitesini düşüreceğini söylemişlerdi. UEFA yetkilileri de bu eleştiriler karşısında yeni bir format arayışına girdiği ve bu yeni formatın UEFA üyesi olan 54 Milli Takımın 4 ayrı grupa ayrılarak lig formatı şeklinde kendi aralarında maç yapacağı ve bu lig formatında başarılı olan milli takımların sonra Avrupa Kupası için mücadele etmeleri planlanıyor. Bu format sayesinde Euro Cup'a daha fazla heyecan katılması öngörülüyor.

SERCAN SAPANATAN - İSTANBUL /

ss(gh)