GÖRME Engeliler Bayan Judo Milli Takımı, Eylül ayında ABD'de yapılacak Dünya Judo Şampiyonası için Edirne’de kampa girdi. Bayan Judo Milli takımı teknik direktörü Şengül Demiral, asıl hedeflerinin Rio’da derece elde etmek  olduğunu ifade ederek, "ABD'deki dünya şampiyonası, sporcularımızın 2016'da Rio'ya gitmesi için geçiş barajı oluşturuyor" dedi.
Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Aliço Kamp Eğitim Merkezi’nde kampa giren, 18 kişilik Görme Engelli Bayan Judo Milli takımı, ABD’de yapılacak dünya şampiyonası için hazırlıklarına başladı. Günde 2 idmanla hazırlanan ve 20- 30  arasında değişen sporcular, dünya şampiyonasına oradan da Brezilya’nın Rio kentinde düzenlenecek olan Olimpiyatlarda boy göstermek istiyor. 1-7 Eylül arasında ABD'de yapılacak Dünya Judo Şampiyonası için kampa girdiklerini anlatan Bayan Judo Milli Takımı Teknik Direktörü Şengül Demiral dünya şampiyonasına 6 görme engelli sporcu ile katılacaklarını kaydederek, "Amerika'daki dünya şampiyonası sporcularımızın Rio’ya gitmesi için geçiş barajını oluşturan bir şampiyona olduğu için önem arz ediyor. Burada ilk 6 ya giren sporcularımız kotayı geçmiş olacak ve Rio’da yarışmaya hak elde etmiş olacaklar" dedi.
ONLARIN ENGELİ ŞARTLAR
Görme engelliler için uygun şartlar oluşturulduğunda herkes gibi spor yaptıklarını anlatan Demiral, sözlerini şöyle sürdürdü:
"sporcularımızdan bazıları tam olarak, diğerleri ise kısmen ışığa duyarlı bir şekilde dereceli olarak görebiliyorlar. Tabii ki görme bir engel olarak onların spor yapmasına engel olmuyor. Gördüğünüz gibi, onlarda diğer sporcular gibi olimpik olmak için, olimpiyatlarda madalya almak için mücadele ediyorlar. Sadece önemli olan onları eğitecek teknik donanımın onlara göre dizayn edilmesi. Onlara göre teknik adamların oluşturulması bunlar sağlandıktan sonra hiçbir şey engel teşkil etmiyor. Beraber çalıştığımız Arzu Bayrak Kiraz aynı zamanda Zuhal Önder, Anıl Özcan, Samet Keskin olmak üzere 6 kişilik teknik ekiple beraber çalışmalarımızı yürütüyoruz"
EDİRNE’DE YAPILACAK
Demiral, 2015 yılın görme engelliler Avrupa şampiyonasının da Edirne’de yapılacağını sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI