Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın son günlerde tartışmalı kararlara imza atan TFF'ye dair eleştirileri, Afrika'da geniş yankı buldu.

Fildişi Sahilli iki futbolcusu Didier Drogba ve Emmanuel Eboue'nin, Nelson Mandela için tişörtlerinde yer alan mesajlar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) gönderilmesinin yankıları sürerken, Fransız Haber Ajansı (AFP), Bakan Kılıç'ın konu hakkındaki görüşlerini Afrika'daki milyonlarca abonesiyle paylaştı.

"Drogba ve Ebue'nin Madiba'ya selamı tartışma yarattı" başlığıyla yer verilen haberde, "Türkiye'nin Gençlik ve Spor Bakanı, Galatasaraylı iki yıldız futbolcunun Nelson Mandela'ya saygı gösterisinde bulunmalarından dolayı, futbol otoritelerince cezalandırılmasına yönelik girişimlerine tepki gösterdi. Bakan Kılıç, federasyona iki yıldız oyuncuya karşı aldığı kararı gözden geçirme çağrısında bulundu" ifadeleri yer aldı.

Haberde Bakan Suat Kılıç'ın, "Bu kararı, Türkiye'nin yurt dışındaki imajı ve bu iki oyuncunun ifade özgürlüğü açısından sağlıklı bir tercih olarak görmüyorum" şeklindeki açıklamasına yer verildi.

Didier Drogba, Elazığspor ile oynanan maçta, 69. dakikada oyundan alınırken formasını çıkarıp, üzerinde "Thank you Madiba" (Teşekkürler Madiba) yazılı tişörtüyle sahadan ayrılmış, ilk yarının bitiminde formasını çıkaran Eboue'nin tişörtünde ise "Rest in Peace Nelson Mandela" (Huzur içinde yat Nelson Mandela) mesajı yer almıştı.

Afrikalı futbolcuların 'siyasi slogan içeren tişörtler giymeye ilişkin yasağı ihlal etmeleri gerekçesiyle TFF tarafından PFDK'ya sevk edilmesi, sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı. Birçok twitter kullanıcısı, kararı ağır bir şekilde eleştirdi. EA(UD)