Ercan ATA/ANKARA, () - GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Avrupa şampiyonalarında halter, güreş ve tekvando branşlarında madalya alan sporcuları kabul etti.

Bakanlık binasındaki kabule, Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar ve Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ile dereceye giren sporcular ve antrenörler katıldı. Bakan Kılıç, sporculara hitaben yaptığı konuşmaya, "Evinize hoş geldiniz" diyerek başladı. Sporcuların elde ettikleri başarıları duyduklarında büyük sevinç ve gurur yaşadıklarını dile getiren Kılıç, "Bu duyguları bize yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. En büyük amacımız sizin daha da büyük başarılara imza atabilmeniz. Sizler artık birer rol modelsiniz. Sizden sonra gelen kardeşlerinize örnek teşkil ediyorsunuz. Bu anlamda büyük bir sorumluluğunuz var. Spor hayatınızı bu sorumluluk içinde devam ettireceksiniz" diye konuştu.

Sporculara, her zaman gururla taşıyabilecekleri başarılara imza atmaları ricasında bulunan Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

"Temiz spor, bugünlerde yoğun olarak üstünde çalıştığımız bir konu. Bunun ne kadar önemli olduğunu her fırsatta sizlerle paylaşıyorum. Bugün oli spor branşlarının başkanlarıyla bir araya geldik ve sizlerin nasıl daha başarılı olabileceğinizle ilgili nasıl çalışmalar yapabileceğimizi konuştuk. Bu noktada siz sporcularla olan iletişim çok önemli. Yöneticilerinizle bağlarınız kuvvetli olması gerek. Bunu bildiğimiz için yöneticilerinize, bu yönde telkinlerde bulunuyoruz. Sizler şanslısınız çünkü branşların bir çoğunda, daha önce sizin gibi sporculuk yapmış ağabey ve abla dediğiniz büyükleriniz var. Onlarla olan iyi diyaloğunuzu devam ettireceğinize inanıyoruz."

Sporcuların başarılarına emeği geçen aileler ve antrenörlere de teşekkür eden Kılıç, başarının bireysel olarak gelmeyeceğini belirterek, takım çalışmasının önemine değindi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sporcu kimliğinin önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Kılıç, "Başbakanımız, sizleri ve başarılarınızı çok yakından takip ediyor. Başarı yolundaki çalışmalarımız konusunda sürekli bilgi alıyor, önerilerde ve talimatlarda bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, madalya alan sporcuların farklı insanlar olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Sizler ülkemizin bayrağını göndere çekip, milli marşımızı çaldırma şerefine nail oluyorsunuz. 70 milyonu mutlu ediyorsunuz. Şunu unutmayın, sizlerin geçtiği yoldan şu an birçok kardeşiniz geçiyor. Aralarında sizler gibi çok başarılı olacak olanlar veya daha azını elde edecekler var. Önemli olan sizlerin takım ruhuyla kardeşlerinizi desteklemeniz. Kardeşlerinize destek olacağınıza inancım tam."

ea (os)