Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kulüpler Yasası'nın rafa kalkmadığını bakanlık olarak isteklerinin kulüplerin kendi mevzuatlarına sahip çıkması olduğunu söyledi.

Bakan Suat Kılıç, YÖK ile imzalanan protokol sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kulüpler Yasası ile ilgili soruyu cevaplayan Bakan Kılıç, Kulüpler Yasası'nın rafa kalkmadığını söyledi.

Kulüpler Yasası'nın önlerinde olduğunu ve çalıştıklarını belirterek, "Daha bir hafta önce bununla ilgili toplantı yaptık. Ben şunu söylüyorum doktor doktorluğuna devam eder. Hasta yazılan ilacı kullanmadı diye doktorun diploması çöpe gitmez. Siz yanlış yerden olaya bakıyorsunuz. Siz yanlış yerden olaya baktığınız içinde kulüpler rafa kaldırmayı ve orta sahada ellerini kollarını sallayarak top çevirmeye devem ediyorlar. Çünkü basının desteğini hep yanlarında görüyorlar. Kulüpler Yasası Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kurtarıcı mevzuatı değil. Bu yasa kulüplerin kurtarıcısı olacak. Eğer hasta tedavi olmak ve reçeteyi kullanmak istiyorsa bu yasaya ihtiyacı var. Hasta doktorun yazdığı ilacı almıyorsa, hasta reçeteyi kullanmak istemiyorsa kendi takdiridir. Ben bunu ilk bakan olduğumda da söyledim. Bizim kimseyle bilek güreşi yarışına girme niyetimiz yok. Yaptığımız işin doğruluğuna inanıyoruz. Önerdiklerimizin sporun kurtuluş reçetesi olduğuna inanıyoruz. Parlamentoda siyasal çoğunluğumuz var. Bu tabloda kanun çıkarmaktan daha kolay ne olabilir. Ben hep işin başından beri kulüplerin bu işin içine girmesini istedim. Kulüpler tedaviye cevap versin. Hasta sorunun nerede olduğunu ifade ederse doktor teşhisi daha rahat koyar. Kulüpler kendi mevzuatına sahip çıksın. Kulüpler kendi mevzuatına sahip çıkmazsa iki sene sonra yine gelir kanunu değişelim derler" dedi.

Basın mensupları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yargı ve emniyete dönük kullandığı "örgüt" ve "sahte delil üretme" suçlamasını dayanak gösteren Azizi Yıldırım'ın avukatlarının, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında hükümetin kendisine komplo kurmakla suçladığı emniyet ve yargı mensuplarının şike soruşturmasını da yürüttüğünü hatırlatarak, şike davasının yeniden görülmesini talep etmesini Bakan Kılıç'a sordu. Hukuk süreci bitmeden bu konu üzerinden yorum yapmayacağını dile getiren Kılıç, 7 Temmuz 2011 tarihindeki kanaatinin bu olduğunu 24 Aralık 2013 tarihinde ki kanaatinin de aynı olduğunu kaydetti. Futbolla ilgili konularda da hukuk süreci bitmeden konularla ilgili yorum yapmanın doğru olmadığına dikkat çeken Kılıç, "Çünkü siyasilerin yapacağı yorumlar çok bilinmeyenli bir denklemi içinden çıkılmaz bir paradoksal yapıya dönüştürülebilir. Tarafların varsa itirazları ister Trabzonspor'un ister Fenerbahçe'nin bu iddiaları yargıya taşınmalı. Bu itirazlarla ilgili son noktayı yargı ortaya koymalı" şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, YÖK ile yapılan protokol ile birlikte Türkiye spor mu? eğitim mi? paradoksunun tümden ortadan kalkacağını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı il ve YÖK arasında spor faaliyetleri işbirliği protokolü imzalandı. İmza ötenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, atılan bu adımla Türkiye spor mu? eğitim mi? paradoksunun tümden ortadan kalktığını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, atılan bu adımla ve daha sonra atılacak imzalarla Türkiye'de olimpik sporcuların eğitim süreçlerinde yepyeni bir aşamaya geçmiş olunacağını vurgulayarak, "Ayrıca Türk sporunda antrenmanla eğitimin bağdaştırılamamasına yönelik eleştirilerde bu atılan adımla son bulmuş olacak. Üniversitelerle olan ilişkilerimizde antrenman ve eğitim disiplini özgürlüğünü sağlamış olacağız. Akabinde bu adım ümit ediyoruz ki spor yönetimi olarak Milli Eğitim okullarında da benzer adımlarla desteklenecektir. Ve böylece Türkiye'de spor mu? eğitim mi? paradoksunu tümden ortadan kaldıracağız" dedi.

Olimpik sporcuların atılacak bu imza ile Türkiye'nin tüm üniversitelerinde eğitim hakkına kavuşacağının altını çizen Bakan Kılıç, olimpik bir sporcunun Türkiye'de her hangi bir takıma transfer olduğunda bulunduğu üniversitede var olan kaydının transfer olduğu takımın bulunduğu ildeki üniversiteye alınacağını kaydetti.

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya ise, imzalanan protokolün çok heyecan verici ve inandıkları bir proje olduğunu vurgulayarak, sporcuların eğitimlerini aksatmadan sporculuk hayatlarına devam etmelerinin atılacak adımla prosedürlerinin tamamlanacağını söyledi.

Yapılan açıklamaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile YÖK Başkanı Gökhan Çetinsayaspor faaliyetleri işbirliği protokolüne imza attı. ERCAN ATA - ANKARA / EA(GH)