GENÇLERBİRLİĞİ teknik direktörü Mehmet Özdilek, her hafta güçlenerek, kendilerini bir kademe daha yukarı taşıyarak yollarına devam ettiklerini söyledi.
Gençlerbirliği'nin kendi sahasında Trabzonspor'u 3-2 mağlup ettiği karşılaşma sonrası açıklamada bulunan teknik direktör Mehmet Özdilek, "Maçla ilgili aslında söylenecek çok şey var. En büyük alkışı oyunun başından sonuna kadar insanüstü bir başarı gösteren oyuncularım hak etti. İkinci alkışı seyircimiz hak ediyor. Oyunda geriye düşmemize rağmen takımlarından ümitlerini kesmediler. Maç öncesi düşündüğümüz hikaye ile maç başladığında yaşanan hikaye çok farklı oldu. Hiç beklemediğimiz anda kalemizde iki tane gol gördük. Trabzonspor gibi bir rakibe karşı oynarken 2-0 geriye düşmek oyuncuları psikolojik anlamda çöküntüye uğratır. İlk devreye 2-1 girmek moral olarak bizi çok yukarıya taşıdı. Soyunma odasına girdiğimizde çok net söylüyorum, oyuncularımın gözlerinde bu maçı kazanacağız mesajı hepsinde vardı. İnanmak başarmanın yarısı değil, bence tamamı. Özellikle 60. dakikadan sonra rakibin fiziksel olarak düşeceğini düşünüyorduk ve bunu gördük. 2-2'yi ve 3-2'yi yakalamak moralimizi çok yukarı taşıdı. Başardığımız çok bir şey yok. Bunun için her hafta güçlenerek, kendimizi bir kademe daha yukarı taşıyarak yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.
Maça şanssız yedikleri bir golle başladıklarını ifade eden defansın başarılı ismi Serkan, ''Daha sonra penaltı golü geldi. Aslında ikinci yarı iyi oynadık. Direncimiz kaybolmadı. İlk yarı sonunda gelen golle moral bulduk. İçeride arkadaşlarla kenetlendik. İkinci yarı 3-2'ye maç getirdik. Arkadaşlarımı takdir ediyorum" dedi.
Gençlerbirliği'ne galibiyeti getiren 3. golü atan Jimmy, oyunun başından sonuna kadar üstün olduklarını ve oyunun kontrolünü ellerinde tuttuklarını vurgulayarak, soyunma odasında kenetlendiklerini ve maçı alacaklarına inandıklarını söyledi.
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay ise, üzüntü verici bir mağlubiyet aldıklarını belirterek, şunları söyledi:
"Avrupa'dan dönüşte oynayacağımız bir maçtı. Dikkat etmemiz gereken, formda olan bir takıma karşı oynayacaktık. Özgüveni yüksek bir takıma karşı oynayacaktık. 2-0 öne geçmemize rağmen çok kolay goller yiyerek rakibe çok fazla özgüven kazandırdık. Futbolda bunlar var. Trabzonspor olarak bu golleri yemememiz gerekiyor. İki deplasmanda 2 gol atmamıza rağmen maçları kaybediyoruz. Dersimizi iyi çalışmamız lazım. Dikkat etmemiz gereken durumlar var. Bunlara çalışacağız. Üzüntü verici bir mağlubiyet oldu" ifadesini kullandı.
Futbolculardan Kadir ise, çok üzgün olduklarını belirterek, ''Bize yakışmayan goller yedik. Skor avantajı da bizdeydi. İkinci yarı bunu koruyamadık. Gençlerbirliği'ne mağlup olduk. Başka bir şey söyleyemeyeceğim'' şeklinde konuştu.
Bordo-mavililerin kalecisi Zeki de, "İlk yarıya çok iyi başladık ve öne geçtik. Devrenin sonunda şanssız bir gol yedik. İkinci yarıda beklemediğimiz golleri kalemizde görerek mağlup oldu. Üzgünüz. Artık milli maç arasını iyi değerlendirmek istiyoruz." ifadesini kullandı. EA(OS/FG)