Ercan ATA/ANKARA, () GENÇLERBİRLİĞİ Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, 3 Temmuz'dan sonra futboldan çok, futbol dışı etkenlerin ön plana çıktığını belirterek, ''Böyle bir süreci daha önce yaşamadım'' dedi.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Özdilek, ''3 Temmuz sürecinden sonra futboldan keyif alıyor musunuz" sorusuna, "Futbolun içinde bir insan olarak şahsen ben keyif almaya çalışıyorum. Ama seyredenlere baktığınız zaman, futboldan çok, futbol dışı etkenler konuşulmaya başlandı. Böyle bir süreci bundan önce yaşamadım ve görmedim. Aslında futbolu çok az konuşup, daha çok etkenlerini konuşan programların ön plana çıktığı, insanların çok büyük bir bölümünün futboldan uzaklaştığı, futbol sevgisinin yavaş yavaş körelmeye başladığı bir ortam var'' yanıtını verdi.

Türkiye'nin seyirci sayısı ortalamalarına bakıldığında, Avrupa'nın aşağıya giden ülkelerinde olduğunu kaydeden Özdilek, şöyle devam etti:

"Futbolu bu kadar seven bir ülke olmamıza rağmen, milli takımın Avrupa ve Dünya şampiyonalarında olamaması insanları karamsarlığa itiyor. Futbolla yatıp, futbolla kalkan bir ülkenin insanları olarak bunu bir süreç olarak değerlendiriyorum. Bunun da artık sonuna gelinmesini ve nokta konulması gerektiğini her yerde ifade etmeye çalışıyorum. Son süreçte Trabzon'da Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar ve daha öncesinde yaşanan olaylardan dolayı insanlar artık yoruldu. Futbol yoruldu ve zarar görmeye başladı. Bu marka değerini tekrar hep birlikte ayağa kaldırmalıyız. Sevginin olmadığı, özellikle futbol sevgisinin olmadığı hiçbir yerde de başarı beklemek çok gerçekçi olmaz. Kendimizi kontrol etmeliyiz. Buna tekrar yapılandırma mı dersiniz, yeniden organizasyon mu, tekrar şemalandırma mı dersiniz, ne derseniz deyin ama insanların içerisindeki futbol sevgisini öldürmemek önemli. Çünkü insanların futbola olan sevgisi ve bakış açısı değişmeye başladı. Bu futbol için en büyük tehlikedir.''

Mehmet Özdilek, ligde ikinci yarıların çok zor olduğunu daha önce de söylediğini hatırlatarak, "Ligin sonu yaklaştıkça kimse altta kalmak istemiyor. 9 hafta var ve halen çok şey değişebilir" dedi.

Hafta sonu Elazığspor ile karşılaşacaklarını ve evlerinde oynadıkları her maçın favorisi olduklarını kaydeden Özdilek, ''Burası Ankara. Biz burada oynadığımız her maçta, her takıma karşı favoriyiz. Seyircimiz ciddi manada motivasyonumuzu artırıyor. Onların centilmence protestoları bile bizim gücümüzü artırıyor. Takımı ciddi manada yukarı taşıyorlar" diye konuştu.

Kırmızı siyahlı kulüpte göreve başladığı günden beri yukarıyı hedeflediğini belirten Özdilek, "Hep dalgalanmalar oldu ligde, bazı takımlar buna 'dur' diyemedi. Ama biz hep bir yerde bu dalgalanmaya 'dur' dedik. Lig ilginç bir hal aldı. 2 hafta kaybediyorsunuz kabus, 2 hafta kazanırsanız da güzel rüyalar görmeye başlıyorsunuz'' ifadelerini kullandı.

Sezonda kalan hiçbir maçın kolay olmadığını dile getiren teknik direktör Özdilek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Belki de daha iyi oynadığımız maçları kaybettik, vasat oynadığımız maçları da kazandık. Futbolda takım performansı çok önemli. Bireysel isimlerden ziyade, takım olarak birlikte oynayıp birlikte kazanıyoruz. Bizim için dönüş Torku Konyaspor karşılaşmasının ikinci yarısıyla başladı. Fenerbahçe maçı seriye engel oldu. İstanbul'da oynamak kolay değil. Bir de o dönemki süreci düşündüğünüzde zorluk daha da artabiliyor. Asıl dönüş maçımız ise Sivasspor karşısında oldu. O maçtan sonra da Kasımpaşa maçı ayrı bir önem kazandı ve galip geldik. Elazığspor maçında alacağımız 3 puan yolumuza daha net bakmamızı sağlayacak. Ramazan ve Oktay haricinde eksiğimiz yok. Uzun süre sonra tam takım olarak çalışıyoruz."

ea (os)