MEHMET ÖZDİLEK: FUTBOL BENİM YAŞAM BİÇİMİM

Ercan ATA / ANKARA, ()- GENÇLERBİRLİĞİ Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, "Tek düşüncemiz Gençlerbirliği'ni daha yukarılara çıkarmak" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu'nda, Büyük Adımlar Projesi kapsamında düzenlenen Erdoğan Arıkan'ın moderatörlüğündeki "Hayallerin Tecrübeyle Buluşması Paneli"ne konuşmacı olarak Mehmet Özdilek katıldı. 

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Müsteşar Basri Hakan Hakyemez ile Alparslan Anadolu Lisesi ve Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldığı panel, İstanbul'da olan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç sinevizyondan öğrencilere yaptığı konuşma ile teşekkür etti.

Futbolculuk kariyerinde Beşiktaş ile 4 şampiyonluk yaşayan Mehmet Özdilek, siyah-beyazlı takımın son yıllardaki performansına ilişkin değerlendirme yapmaktan kaçınırken, tek düşüncesinin yeni takımı Gençlerbirliği'ni daha yukarıya çıkarmak olduğunu dile getirdi.

Milli takımın, Dünya Kupası'nda olmamasını da değerlendiren Özdilek, "Teknik direktör değişikliğinin ardından Fatih hoca ile ivme yakaladık, başaramadık ama gelecek adına umutlu sinyaller aldık. Türkiye Futbol Federasyonu doğru bir adım attı. Bu tür turnuvalarda hep olmalıyız. Önemli futbol ekolleri bu turnuvalarda hep vardır. Türk Milli Takımı da olmalıdır" diye konuştu.

Kendisinin 'futbol adına önemli bir karakter' olduğuna inandığını ifade eden Özdilek, hayatınızda attığı en zor gol hangisi sorusunu ise "135 tane atınca hangisinin zor olduğunu hatırlamak da zor oluyor" diye yanıtladı.

"Sizin için futbol nedir" sorusunu, "Yaşam biçimi" diyerek cevap veren Özdilek, kimseyi örnek almadığını, kendisini geliştirmek adına çok mücadele ettiğini söyledi. 

Özdilek, Fatih Terim'in yardımcılığını yaptığı dönemde İsviçre milli maçının ardından yaşanan olaylara ilişkin "Kim haklıydı" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Geçmişe dönmek doğru değil ama insanın hayatında yaşadığı şeyler tecrübe olarak geri dönüyor. Her şerden bir hayır doğuyor. Belki o gün onları yaşamasam, bugün teknik direktör olarak burada olamayabilirdim. Haklı, haksız düşüncesine girmeyeceğim. O bir süreçti, yaşanması gerekiyordu. Yaşadım ama yaptığım davranışın da kendi adıma çok doğru olmadığını ertesi gün çok net söyledim ve görevimi bıraktım. O süreçten sonra bu ülke insanının karşısına daha güçlü bir Mehmet Özdilek olarak geldim."dedi. EA(SSA)