Portekiz'in Lizbon kentinde düzenlenen 41. Avrupa Ümit ve Gençler Karate Şampiyonası, 21 Yaş Altı Kupası sona erdi. 7-9 Şubat günlerinde yapılan Avrupa'da yılın ilk uluslararası mücadelesinde 44 ülkeden 832 sporcu yer aldı. 30'u ferdi, 2'si takım dalında madalyaların dağıtıldığı müsabakalar ümit, genç ve 21 yaş altı kategorilerinde yapıldı.

Dağıtılan madalyaların 25 ülke arasında paylaşıldığı şampiyonada İtalya, kazandığı 6 altın, 2 gümüş, 7 bronz madalya ile Avrupa şampiyonu oldu. 6 altın, 1 gümüş, 7 bronz madalya ile Fransa'nın ikinci olduğu genel sıralamada, kazandığı dört altın madalyanın üçünü ferdi katada alan İspanya, 4 altın, 1 gümüş, 3 bronz madalya ile üçüncü sırada yer aldı. Beş ülke de podyuma en az bir sporcusunu çıkarma başarısı gösterdi.

Meo Arena'da yapılan şampiyonada 15 kız, 19 erkek sporcu ile mücadele eden Genç Milli Karate Takımımız, kazandığı 3 altın, 5 gümüş, 4 bronz madalya ile genel sıralamada Avrupa dördüncüsü oldu; İtalya ve Fransa'nın ardından en fazla podyum gören üçüncü ülke oldu.

Geçtiğimiz yıl Konya'da düzenlenen şampiyonada 11'i altın, toplam 18 madalya ile Avrupa şampiyonu unvanı ile Portekiz'e giden Genç Milli Takımımızda, katacılarımızdan ümitlerde Emre Vefa Göktaş gümüş; gençlerde Deniz Atak bronz; U21'de Ali Sofuoğlu altın, Büşranur Kılıç gümüş madalya kazandı.

Kumitede gençler 53 kiloda Eray Şamdan ile U21 78 kiloda Uğur Aktaş altın; gençler 76 kiloda Sabır Ahmet Uygur gümüş; ümitler 47 kiloda Miray Turgut, 52 kiloda Mustafa Yıldız ile 70 kiloda Fatih Şen de bronz madalya ile şampiyonayı noktaladı.

Finallerde İtalya'ya kaybederek gümüşte kalan Genç Kız ve Erkek Kata Takımlarımız ise Portekiz'den Avrupa ikincisi olarak ayrıldı.

PORTEKİZ REKORU KIRILDI

Genç Millilerimiz, en son 1992 yılında Portekiz'de yapılan şampiyonada kazandıkları 2 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalyalık performansın üstüne çıkma başarısı gösterdi. LİZBON / (fotoğraflı) gh(gh)