Ercan ATA/KATOWİÇE, () - GENÇ Erkekler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 4 Türk sporcu yarın mindere çıkacak.

Genç Erkekler Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Elvan Mert, yarın Polonya'da başlayacak Gençler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda mindere çıkacak sporcuların, 2016 Olimpiyatları'nda ay-yıldızlı mayo ile mücadele edebileceğini söyledi. Mert, Katowiçe'de yer alan Hala Spodek Spor Salonu'nda yarın saat 10.00'da başlayacak Avrupa Şampiyonası öncesinde takımın son durumu hakkında 'ya açıklamalarda bulundu.

ELVAN MERT: "3 GENÇ SPORCUMUZ OLİMPİYATLARDA GÜREŞEBİLİR"

Geçtiğimiz sene Avrupa'da 3, Dünya'da ise 2 altın madalya kazandıklarını dile getiren Elvan Mert, "Şu anda bu arkadaşlarımızın 2016 Olimpiyatları'na hazırlandığını biliyorum. Mevcut kadromuzda da 3 tane sporcumuz olimpiyatlarda güreşebilecek durumda. Tabii bunun kararını A milli takım teknik direktörlerimiz verecek. Ama şunu söyleyebilirim ki 2016 ve 2020 Olimpiyatları'nda milli takımımız genç sporcularımızdan oluşacaktır. Gençlerimiz de bu sorumluluğa hazır. Baktığımızda, gençler kategorisinde altın madalya kazanan sporcular, büyükler kategorisinde de şampiyonluk ipini göğüslüyor. Bunun dünyada birçok örneği var. İddia ediyorum ki mevcut kadromuzda yer alan sporcularımızdan şu anda büyüklerde şampiyon olabilecek sporcularımız var" diye konuştu.

"TAKIM HALİNDE ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ"

1 yıllık çalışma sürecinin ardından Katowiçe'de sahne alacaklarını belirten teknik direktör Mert, "2013 yılında Makedonya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 3 altın ve 1 gümüş madalya kazandık. Bu başarının üzerine koymak zorundayız. Federasyon başkanımız Hamza Yerlikaya'nın bize sunduğu imkanlar doğrultusunda hazırlıklarımızı tamamladık. Hedefimiz takım halinde şampiyon olmak. Sporcularımız hem ruhsal hem de fiziksel anlamda Avrupa Şampiyonası'na hazır. Umarım başarılı bir performans sonucunda bu hedefimize ulaşabiliriz" ifadelerini kullandı.

Polonya'nın Katowiçe şehrinde yarın başlayacak Genç Erkekler Avrupa Güreş Şampiyonası'na Türkiye 8 sıklette katılacak. İlk günde mindere 4 Türk sporcu çıkacak. 50 kg'da Emre Demircan, Ermeni sporcu ile, 60 kg'da Mehmet Ali Daylak Polonyalı sporcu ile, 74 kg'da Murat Ertük, Rus sporcu ile ve 96 kg'da Yusuf Can Zeybek Polonyalı sporcu ile ilk turda karşılaşacaklar.

Öte yandan FILA, Avrupa Genç Erkekler Güreş Şampiyonası'nda 4 Türk hakeme görev verdi. Şampiyonada İbrahim Cicioğlu, Yasin Günana, Yusuf Atılgan ve Ruhi Koçar görev alacak. Ayrıca bu şampiyonada iki kural değişti. Sporcunun ani teknik deneyerek mindere rakibini değdirmesine verilen 1 puan kalktı. Değişen diğer kural ise, 30 saniye kuralında maç durduruluyordu. Artık maç durdurulmayacak ve sporcunun oyunu bitirmesi beklenecek.