ŞİKE soruşturması kapsamında bir yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılan, ayrıca iki yıl futboldan men cezası alan ve cezasını geçtiğimiz günlerde tamamlayan Gaziantepsporlu futbolcu İbrahim Akın, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın iddialarına yanıt verdi.
Aziz Yıldırım'ın basın toplantısında, TFF'nin, İbrahim Akın'a lisans verme şartı olarak şike yaptığını kabul etmesini teklif ettiğini iddia etmesi üzerine Akın, 'ya özel açıklamalarda bulundu. İbrahim Akın, şike sürecinde dönemin federasyon başkanı Mehmet Ali Aydınlar veya başka bir yönetici tarafından herhangi bir baskı yapılmadığını belirterek, "Bana savcının dışında hiçbir şekilde baskı yapılmadı. Ben ilk tutuklandığımda savcının bana yaptığı baskıyı zaten defalarca anlattım. Bunun dışında hiçbir baskı yapılmadı bana. Mehmet Ali Aydınlar'ı da tanımam. Sadece basından tanıyorum, kendisiyle hiç konuşmadım" dedi.
İbrahim Akın, 'Şike yaptığınızı kabul ettiğiniz takdirde futbolcu lisansınızı çıkarmakta yardımcı olunacağı söylenildi mi' sorusuna da, "Hayır kimse böyle bir şey teklif etmedi. Zaten benim lisansım çıktı, öyle bir şey olması söz konusu bile değil" yanıtını verdi.

(OS/RT)