SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ
Kamil Ocak Stadyumu'ndaki karşılaşmada 230 özel güvenlik görevlisi ile 390 poliste görev aldı. Taraftarlar, stada girişlerinde aranarak içeri sokuldular. Stada bozuk para ve madeni eşya alınmadı.
MAÇA İLGİ BÜYÜKTÜ
Karşılaşmayı yaklaşık 14 bin Gaziantepspor taraftarı izledi. Kırmızı siyahlı taraftarlar, coşku içinde takımlarını desteklediler. Maçta yaklaşık olarak 250 Trabzonspor'u vardı. Bordo mavili taraftarlar, maç başlamadan büyük bir Trabbzonspyor bayrağı çıkararak salladılar.
İKİ BAŞKAN YAN YANA
Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, protokol tribününde müsabakayı Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile yan yana izledi. AK Parti Gaziantep milletvekilleri Ali Şahin ve Halil Mazıcıoğlu'da karşılaşmayı izleyenler arasındaydı.
SERGEN TAKIMI DEĞİŞTİRMEDİ
Spor Toto Süper Lig'in 13'üncü haftasında deplasmanda Gençlerbirliği'ni 3-1'lik skorla mağlup eden Gaziantepspor'un teknik direktörü Sergen Yalçın, Gençlerbirliği maçında çıkardığı ilk 11'i Trabzonspor karşılaşmasında da bozmadı.
TRABZONSPOR ÜSTÜN
İki takım arasında yapılan 54 maçta, Trabzonspor'un galibiyetlerde 29-11 üstünlüğü bulunuyor. 14 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.
İKİ TAKIMIN DA CEZALI OYUNCUSU YOKTU
İki takımda da cezalı oyuncu bulunmadı. Ev sahibi Gaziantepspor'da Erman Bulucu sakatlığı sebebiyle bugun forma giymedi. Trabzonspor'da ise Yusuf Erdoğan sakat olduğu için Gaziantep'e getirilmedi.
YÖNETİM GAZİANTEP’TE TOPLANDI
Trabzonspor Yönetim Kurulu, İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığında Gaziantep’te bir toplantı yaptı. Sebahattin Çakıroğlu’nun başkan yardımcılığı görevini bırakması üzerine yapılan toplantıda yönetim kurulu, güç birliği ile devam etme kararı aldı. Yönetim kurulunda Sebahattin Çakıroğlu’ndan boşalan başkan yardımcılığı görevine kimsenin atanmayacağı, kaleci antrenörü konusunda ise teknik heyetin istediği isimle anlaşılacağı belirtildi.
AKÇAY’DAN ABDÜLKADİR SÜRPRİZİ
Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Akçay, Polonyalı futbolcu Adrian’ı sürpriz bir şekilde Gaziantepspor maçı kadrosuna almadı. Mustafa Akçay, bir sürprizi de kadroda yaparak genç futbolcu Abdülkadir Özdemir’i 11’de sahaya sürdü. Akçay, stoperde ise yine Bamba – Mustafa ikilisine görev vererek Aykut Demir’i kulübede oturttu.
İKİNCİ KALECİ ZEKİ AYVAZ
Trabzonspor’da yardımcı antrenör Alper Boğuşlu’nun istifasına neden olan yedek kaleci formasını Gaziantepspor karşısında yine Zeki Ayvaz giydi. Gaziantep’e getirilen üç kaleciden Fatih Öztürk ise 18 kişilik kadroya giremeyince maçı tribünden izlemek zorunda kaldı. Yönetim ve teknik heyet, Alper Boğuşlu’ya ikinci kalecinin Fatih olması konusunda ısrar etmişti.
ZOKORA KART CEZALISI
Trabzonspor’un Gaziantepspor ile oynadığı maçın 41'inci dakikasında sarı kart gören Didier Zokora, ligde gelecek hafta oynanacak olan Bursaspor maçı öncesi cezalı duruma düştü. Zokora, perşembe günü deplasmanda oynanacak olan Lazio maçında da kart cezalısı olduğu için forma giyemeyecek. AHÇ(HK/AÖ)