Ahmet Hamdi ÇİÇEK/GAZİANTEP, ()



56'NCI MÜSABAKA



Fenerbahçe ile Gaziantepspor, lig tarihinde 56'ncı kez karşı karşıya geldi. İki takım arasındaki maçlarda Fenerbahçe'nin galibiyet sayısında 36-11 üstünlüğü bulunuyor. 8 maç ise berabere sona erdi. Fenerbahçe 114, Gaziantepspor ise 55 kez fileleri havalandırdı. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı ise Fenerbahçe 3-1 kazandı.



GAZİANTEP'TE 27'NCİ MAÇ



Fenerbahçe ile Gaziantepspor, lig maçıyla birlikte Gaziantep'te 27'nci kez karşı karşıya gelecek. Gaziantep'te yapılan 26 lig maçın 11'ini Fenerbahçe, 10'unu ise ev sahibi ekip kazandı, 5 maç berabere sona erdi. Gol sayısında Fenerbahçe'nin 44-37 üstünlüğü bulunuyor.



SADECE KADIN VE ÇOCUKLAR İZLEDİ



Maçı, Gaziantepspor'un cezası nedeniyle sadece kadınlar ile 12 yaş ve altı çocuklar izledi. Tribünleri dolduran 15 bini aşkın kadın ve çocuk, Gaziantepspor ve Fenerbahçe'ye destek verdi.



CEZA SINIRINDA 5 FUTBOLCU



Fenerbahçe'de Gaziantepspor mücadelesi öncesi 5 futbolcu sarı kart cezası sınırında. Ligde üçer sarı kartları bulunan Egemen Korkmaz, Kuyt, Mehmet Topal, Emenike ve Gökhan Gönül, sarı kart görmeleri durumunda 27'nci haftadaki Bursaspor mücadelesinde cezalı duruma düşecek.



VOLKAN SON ANDA KADRODAN ÇIKARILDI



Dün kafile ile Gaziantep'e gelen Fenerbahlçe kalecisi Volkan Demirel, bugün belinde ağrı hissedince ve maç saatine kadar durumunda düzelme olmayınca kadrodan çıkarıldı. Fenerbahçe'de şok etkisi yaratan gelişmenin ardından Volkan'ın yerine kaleyi Mert Günok korudu.



1400 GÜVENLİK GÖREVLİSİ



Saha kapama cezası nedeniyle sadece kadın ve çocuk taraftarların izlediği karşılaşmada bini polis, 400'ü özel güvenlik görevlisi 1400 güvenlik gücü görev yaptı. Güvenlik görevlileri, stadyum dışında erkek taraftarların içeri girmesine izin vermedi.



178 BASIN MENSUBU



Kamil Ocak Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı yerel ve ulusal basın kuruluşlarında görev yapan 178 basın mensubu takip etti.



PANKARTLARLA ÇIKTILAR



Karşılaşmaya ev sahibi Gaziantepsporlu futbolcular, ‘Verginle Güvendesin’ ve Fenerbahçeli oyuncular ise ‘Kanun ordusu Jandarma 175 yaşında’ yazılı pankartla çıktı. Daha sonra İl Jandarma Komutanlığı’ndan gelen görevliler tarafından karşılaşmanın hakemleri ile Fenerbahçe ve Gaziantepspor takım kaptanlarına çiçek verildi.







AHÇ (HK/AÖ)