GAZİANTEPSPOR Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın bugün yaptığı açıklamaları mesnetsiz ve gerçekten uzak iddialar olarak gördüklerini söyledi.
Aziz Yıldırım'ın İbrahim Akın'ın üzerinden Gaziantepspor'a yönelik suçlamalarda bulunduğunu belirten Başkan İbrahim Kızıl, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Sayın Aziz Yıldırım’ın bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında şahsımız ve camiamız adına yaptığı suçlamaları üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Söz konusu suçlamada oyuncumuz İbrahim Akın’ın profesyonel lisansının verilme şartının şike yaptığını kabul etmesine bağlanması ve bizimde bunu kabul ettiğimiz varsayılarak bu suçlama yapılmış ve konunun teyidinin de yine bizim tarafımızdan yapılabileceği belirtilmiştir."
Başkan İbrahim Kızıl, şike soruşturması kapsamında 2 yıl men cezası alan İbrahim Akın'la cezası onanmadan tanıştığını vurgularken şu görüşleri savundu:
"Öncelikle kamuoyuna şunu önemle belirtmek isterim ki; ne şahsım, ne ailemden herhangi biri, ne de kulübümüz 3 Temmuz süreci olarak bilinen bu konunun hiçbir şekilde içinde olmamıştır. Söz konusu oyuncu İbrahim Akın ile tanıştığımda İbrahim Akın’ın henüz cezası dahi onaylanmamış ve diğer tüm insanlar gibi sürecin sonucunu bekleyen, geçimini futboldan sağlayan bir profesyoneldi. Kendisi ile yaptığımız görüşmelerde ne tarzda bir insan olduğunu, hangi durumlara maruz kaldığını ve nasıl bir karaktere sahip olduğunu görerek kendisini yakından tanıma fırsatım oldu. Bu kadar yetenekli ve karakterli bir oyuncunun öncelikle Türk futbolu açısından ve tabii ki kulübümüz açısından kaybedilmemesi gereken bir değer olduğunu düşünerek cezası henüz netleşmemiş olmasına rağmen kendisinin masum olduğuna dair inancımla kontrat imzalayarak kendisine sahip çıktım. Bugün dahi bu konuda en doğru kararı verdiğime inanmaktayım."
Aziz Yıldırım’ı iddialarını kanıtlamaya davet eden Başkan Kızıl, son olarak, "Benim ve aile fertlerimin bulunduğu hiçbir ortamda sayın Başkan Aziz Yıldırım’ın iddia ettiği gibi bir konuşma yahut görüşme olmamıştır, olamaz da. Bu tarz mesnetsiz ve gerçeklikten uzak iddiaların iddia sahibince ispatlanmasını gerektiğine inanıyorum. Sayın Başkan Aziz Yıldırım’ı en kısa sürede beni, ailemi ve camiamı töhmet altında bıraktığı bu iddiasını kanıtlamaya davet ediyorum" diye konuştu.