Galatasaray'ın milli futbolcusu Semih Kaya, GS TV'yi memleketi Bergama'da ağırlarken, geçtiğimiz sezonla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Semih'in açıklamalarında öne çıkan sözleri şöyle;

"Sezon takım açısından bence iyi geçti. Her ne kadar kötü yorumlara maruz kalsak da bana göre iyi geçti. Sonuç itibariyle 3 kulvarda mücadele ettik, diğer takımlar tek kulvarda oynadığı için onlara daha rahat geldi. Galatasaray'da bir yılda 46 maç oynadım, diğer takımlar 25 26 maç ortalama oynarken bizim ki çok yüksekti ve dolayısıyla çok yıprandık. Güzel bir sezondu bizim için herkese çok teşekkür ediyorum.

Bir Galatasaraylı olarak Fenerbahçe zaferleri beni en çok mutlu kılan hafızamda yer eden maçlar olmuştur, keza aynı şekilde Juventus maçı hafızamda yer etti. İki yıl üst üste şampiyon olduk, bir çok kupa kazandırdık. O yüzden camia olarak iyi yıllar geçiriyoruz bana göre hemen hemen her branşta.

Galatasaray takımında arkadaşlık ortamının kötü olduğu söyleniyor ama şaşırıyorum okuduğum zaman inanamıyorum. Ancak tabii ki başarılı olan bir takımı herkes bozmaya çalışır üzerine oynar bazı kesimler. Hafif kötü gittiğimiz zamanlar üzerimize geliyorlar ama biz Türkiye'nin en iyi kulübüyüz, dünyanın da sayılı kulüpleri içerisindeyiz, ancak takım içi arkadaşlık muhteşem antrenmanlarda bunu ortaya koyduğumuzu düşünüyorum.

Roberto Mancini inanılmaz karizma bir adam, çok başarılı, tecrübeli, giyiniş tarzı muhteşem, çok iyi bir teknik adam, arkadaş gibi bizimle, tecrübelerini hemen aktarır, yeri geldiği zaman eleştirir bunu böyle yapma der.

Beşiktaş mücadelesindeki hareketim bence fazla büyütüldü. O hareket zaten normal olarak yapmam gereken bir hareketti. Ben yapmam gerektiği için yaptım. Bu olayın bu kadar büyütülmesi Türk futbolunun ne kadar kötü bir vaziyette olduğunu gösteriyor. Halbuki ulu önderimiz Atatürk ne demiş; ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim.

Yurt dışında top oynama hedefinin her alt yapıdan yetişmiş futbolcuda olması gerektiğini düşünüyorum, benim de hedefim tabii ki var, kulübümün menfaatine olursa tabi ki giderim ancak öncelik her zaman Galatasaray'da.

Galatasaray tarihinde yer edinmiş büyük isimlerle anılmak beni gururlandırıyor, ne mutlu bana ki kendimi gösterebilmişim.

Galatasaray taraftarına duygularımı anlatmaya başlasam, kalbimden kopanları anlatsam şu an saatler, sayfalar yetmez, onlara ne desem az gelir. Kendi kaleme gol attığım Beşiktaş maçında beni bir kere eleştirmediler. Allah razı olsun onlardan. Bu sene şampiyon olamadığımız için özür dilerim onlardan. Ama seneye bomba gibi, 4. yıldızı takmış bir Galatasaray görecekler."

GÖKHAN HEBEPÇİ - İSTANBUL /

gh(gh)