GALATASARAY'ın tecrübeli kalecisi Fernando Muslera, hem sakatlığı ile ilgili açıklamalar yaptı hem de Galatasaray ve Uruguay milli takımının geleceği hakkında konuştu.
GS TV'ye açıklamalarda bulunan Muslera'nın röportajı şöyle:
"Sivasspor maçında çok önemli bir üç puan aldık. Biliyorsunuz ki ligde morale ihtiyacımız var. Galibiyete ihtiyacımız vardı hem ligdeki durumumuz hem de takımın morali açısından çok önemli bir üç puan aldık. Zor bir maçtı. Bir ara 10 kişi mücadele ettik, bu kolay değil. Ama bütün takım arkadaşlarımı tebrik etmek istiyorum alınan 3 puandan ötürü. Eray'ı da tebrik ediyorum performansından ötürü. Bugüne kadar yaptığı çalışmaların meyvesini alıyor. Çok iyi bir kaleci, çok rahat bir kaleci. Ayaklarına çok hakim bir kaleci. Genç yaşına rağmen hiç sırıtmıyor kalede. Bu da beni sevindiriyor tabi mutlaka. Kendi mevkimde oynayan arkadaşının bu şekilde kendine güveninin olması mutluluk verici."
"DOKTORUMA TEŞEKKÜR EDİYORUM"
"Beklenmedik bir sakatlık yaşadım. Bu kadar ciddi olacağını tahmin etmiyordum. Ama burada doktorumuz ve sponsor hastanemize çok teşekkür etmek istiyorum. Benimle çok ilgilendiler. Yapılan MR'da ne kadar ciddi olduğu ortaya çıktı. Ben de bir an önce sahalara dönmek, takımımla maça çıkmak istiyorum. Real Madrid maçına çıkmak istiyorum veya milli takımda oynamak istiyorum.
"BENİ DAHA ERKEN SAHAYA DÖNDÜRSELERDİ HEM MİLLİ TAKIM AÇISINDAN HEM DE GALATASARAY AÇISINDAN DAHA KÖTÜ ŞEYLER OLABİLİRDİ"
Doktorla yaptığımız her konuşmada ona teşekkür ediyorum. Beni hemen sahaya sürmedi, tedavimi yaptı dinlendirdi. Şu anda da en iyi şekilde tedavim ve çalışmalarım devam ediyor. Mutlaka sağlık ekibimiz sahaya döneceğim zamanı benden daha iyi biliyorlar. Beni daha erken sahaya döndürselerdi hem milli takım açısından hem de Galatasaray açısından daha kötü şeyler olabilirdi.
"YALAN HABERLER BENİ ÜZÜYOR"
Mutlaka daha iyiye gidiyorum. Ama beni üzen bir nokta var, basında daha erken oynayabilirdi yorumlar varmış. Bu sakatlığın kimse bu kadar zor olacağını beklemiyordu ama çok önemli bir sakatlık geçirdim. Tekrar mr'a gittim. Daha iyiye gidiyorum ama geçen maçta oynayabilecek düzeyde değildim. Eğer oynayabilecek olsaydım buna doktorlarımla birlikte oturur karar verir beni sahada görürdünüz. Bu yalan haberler beni üzüyor. Kesinlikle önceki maçta oynama şansım yoktu. İlk günden daha iyi hissediyorum kendimi. Ama biraz daha zamana ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.
"PUAN FARKI ÖNEMLİ DEĞİL"
Rakibimizle aramızda puan farkı var ama bunu bir kenara bırakmamız lazım. Maç maç bakıp her maçtan 3 puan almamız gerekiyor. Kazandığımız her 3 puanla baskıyı üstümüzden atabiliriz. Önemli olan sezon sonunda ne olacağı. Bundan önce 2 sezonda nasıl galatasaray şampiyon olduysa, şimdi de amacımız o. Puan farkı önemli değil önümüzde uzun bir periyot var. Maç maç bakıp her maça tek tek odaklanıp sonra diğer takımların maçlarına bakacağız. Real madrıd'e bernabeu'da karşı oynamak kolay değil. Oradan alabileceğimiz puanlar burada bizi juventus'a karşı daha avantajlı oynama durumuna getirebilir. Oraya giderek kendimize inanarak galatasaray gibi oynayarak puan veya puanlarla dönmek istiyoruz.
"DÜNYA KUPASINDA İYİ İŞLER YAPACAĞIZ"
"Uruguay'la Dünya Kupası'na gideceğim için çok mutluyum. Ben de bu yüzden bir an önce sahalara geri dönmek istiyorum. Şu an ne yazık ki bu mümkün değil. Ama bir an önce dönmek istiyorum. Uruguay çok küçük bir ülke ama son yıllarda futbol açısından çok geliştirdi kendini. Bana kalırsa önemli başarılar elde ediyoruz. Milli takım'daki bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Dünya kupası'nda da çok iyi işler yapacağımızı düşünüyorum." UD(UD/FG)