Galatasaray'ın Faslı futbolcusu Nordin Amrabat, Avusturya'daki kamp yaptıkları otelde basın toplantısı düzenledi.

Galatasaray'ı bırakmak istemediğini belirten Amrabat, "Ben Galatasaray'ı bırakmak istemiyordum. 'Burada kalmak istiyorum' demiştim. Hajrovic'i getirmişlerdi ve ondan sonra takıma girmem biraz daha zorlaşmıştı. Başkanımız istediğinde kırmadım, kulüp için Malaga'ya gittim. Galatasaray'ı daha çok seviyorum, burada kalmayı daha çok istiyorum. Ancak Malaga'ya gittim ve öyle bir katkıda bulundum. Başkan da zaten 'orada iyi oynayıp

kendini gösterir ve bize geri dönersin' demişti. Kendimi gösterip burada kalmak amacındayım" dedi.

Galatasaray'da geçen sezon 4-5 maç oynadığını anlatan Nordin Amrabat, "Bu sezon oynamayı umuyorum. Bunun için çok çalışıyorum. Göze girmek her zaman zordur. Biliyorsunuz çok futbolcu var. Herkes bu takım, bu forma için çalışıyor. Kendimizi göstermemiz açısından yeni sezonun ilk 5-6 maçı çok önemli olacak. Bütün futbolcular da bunun için çok uğraşacak. Bir maç oynayıp 3 maç oynamadığımızda kendimizi göstermemiz zor olur. O yüzden herkes savaş veriyor. İnşallah forma şansı bulacağım" ifadelerini kullandı.

Faslı futbolcu, kendisini transfer etmek isteyen 3-4 kulübün olduğunu dile getirerek, "Ama ben hep Galatasaray'da kalmak istediğimi söyledim. Ben Galatasaray'ı çok seviyorum. Buradaki işimi daha bitirmedim" şeklinde konuştu.

Geçen sezonun devre arasında transfer edilen Izet Hajrovic'in takımdan ayrılmasıyla ilgili bir soru üzerine Amrabat, "Bu durumlarla ilgili konuşmak her zaman zor. Çünkü Hajrovic'in durumunu tam bilmiyorum. Tabii güzel bir şey değildi. Geldiğinde ben kalmak istiyordum ama gitmek zorunda kaldım. Benim için biraz zor oldu. Sonra Malaga'ya gittim ve orada 15 maç oynadım. La Liga'da her maçı oynamak benim için çok keyif vericiydi ama ben buraya dönmek istiyordum" ifadelerini kullandı.

Nordin Amrabat, Spor Toto Süper Lig'de uygulanan yabancı oyuncu kontenjanın kendileri için zor olduğunu ifade etti.

Faslı futbolcu, bir gazetecinin konuyla ilgili sorusu üzerine de Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in daha bir iyi cevap verebileceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Yabancı sistemi, Türk futbolcular için güzel bir şey ama bizim için zor oluyor. Biz Türkiye'de futbol oynamak istiyoruz. Güzel kurallar değil. Oyuncular oynamak, kulüpler de onları kullanmak istiyor ama olmuyor. Ödemelere de devam ediliyor. Bu kulüplere de bir zarar. Yabancıların olması rekabetin

artmasını sağlıyor. Bunu Fatih Terim'e de sorabilirsiniz. O bu konularda daha çok bilgilidir, ben onun kadar bilgili değilim. Kendisi büyük bir hoca olduğu için belki daha iyi bir cevap verebilir size."

Kendisini iyi hissettiğini ve antrenmanların iyi geçtiğini anlatan Amrabat, "Biz hazır olmak için buraya geldik. Bütün futbolcular maçlar için çok heyecanlı. Dört gözle maçları bekliyor. Bizim için en önemlisi yüzde 100 hazır olmak. Çünkü önümüzde Süper Kupa maçımız var" dedi.

Nordin Amrabat, bir soru üzerine 3 yıldır Türkiye'de yaşadığını ve 2 yıl sonra Türk vatandaşlığına geçmeyi düşünebileceğini vurgulayarak, "3 yıldır Türkiye'deyim. Ben evliyim. Bir Türk kadınla evlenemeyeceğime göre 2 yıl daha beklemem lazım. 5 sene geçtikten sonra neden olmasın. Türkiye'yi çok seviyorum. Türk vatandaşlığını da düşünürüm" ifadelerini kullandı.

Yüksek bonservis bedeliyle transfer edilmesinin üzerinde baskı oluşturup oluşturmadığıyla ilgili soruyu Amrabat, "Benim için önemli bir şey değil. Ben her yerde oynamak isterim. Galatasaray'da oynayabilmek için daha az para istedim. O yüzden burada olmak benim için büyük bir keyif" şeklinde yanıtladı.

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon şampiyonluğa ulaşarak 4. yıldızı takmak istediklerini anlatan Amrabat, "Biz 19 kere şampiyon olduk. Bunu 20 yapmak bize düşer. Dördüncü yıldızı takmak bize düşer. Bu bizim için çok önemli. Bu sezon bunun için çok uğraşacağız. Bütün dünyaya Galatasaray'ın Türkiye'deki en büyük kulüp olduğunu gösterebiliriz" diye konuştu.

Sözleşmesi sona eren Didier Drogba'yı çok özleyeceklerini dile getiren Amrabat, "Drogba'yı hem futbolcu hem de insan olarak çok özleyeceğiz. Takımı bir arada tutuyordu. Ancak bizim Burak Yılmaz, Umut Bulut'umuz var. Fatih Terim döneminde Drogba yokken de çok iyi oynamışlardı. Onlar da çok iyi futbolcular" şeklinde konuştu.