Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Cesare Prandelli, dört yılın ardından ayrıldığı İtalya Milli Takımı'na gönderdiği yazılı bir mesajla veda etti.

Cesare Prandelli, İstanbul yolunda uçakta yazdığı belirtilen mesajda görev süresince kendisiyle birlikte olan herkese teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Her birinizle çalışmak benim için ayrıcalıktı ve bundan hep gurur duyacağım. Azzurri (maviler) formasına ne kadar tutku ve sevgiyle bağlı olduğunuzu biliyorum. 4 yıllık bu yolculuğumun kilit ismi Başkan Giancarlo Abete'ye özel olacak teşekkür ediyorum. O her zaman bana doğru zamanda doğru şeyleri söyledi. Dilerim iyi ya da kötü tecrübelerimiz, ülkemiz futbolunun hak ettiği saygı ve haysiyete sahip olmasını sağlar."

Öte yandan, İtalyan yazılı ve görsel spor basınında yapılan yorumlarda, bugün Galatasaray'la resmen imzaları atacak olan Prandelli'nin, basın toplantısında neden hezimetin nedenini açıklamadan İtalya'dan 'kaçtığını' açıklığa kavuşturması beklentisi olduğu belirtildi.

La Gazzetta dello Sport, "Kaçmadım", "Prandelli Türk oldu. İstanbul çıldırdı" başlıklarını kullanırken Prandelli'nin, "Ben hiçbir yere kaçmıyorum, tüm sevdiklerim İtalya'da" mesajı gönderdiği de belirtildi.

Corriere dello Sport'a konuşan Galatasaray'ın eski teknik direktörü Roberto Mancini ise, halefinin Türkiye'de başarılı olacağına inandığını, kendisinin de onun sıkı bir takipçisi olacağını söyledi.