UEFA'nın resmi internet sitesinde yer alan haberde, ara transfer döneminde takımlarını değiştirerek Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkını eden oyuncular arasında Galatasaray'ın yeni transferleri Brezilyalı Alex Telles, Boşnak İzet Hajrovic ve Arjantinli Guillermo Burdisso'ya da yer verildi.

Yönetmelikler gereği üç yeni futbolcunun dahil edilebildiği ve maksimum 25 kişinin adının yer alabildiği listede, Galatasaray'ın kiralık olarak gönderdiği Portekizli Bruma, Amrabat, Beşiktaş'a kiralık giden Dany, Engin Baytar ile sözleşmesi feshedilen İspanyol Albert Riera'nın adları ise Şampiyonlar Ligi listesinden çıkarıldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde forma giyecek diğer önemli yeni futbolcular arasında Newcastle United'tan Paris Saint-Germain'e 25 milyon Euro karşılığında transfer edilen Fransız Yohan Cabaye, Spartak Moskova'dan Arsenal'e geçen İsveçli Kim Kallström ve Chelsea'den Milan'a bedelsiz olarak transfer olan Ganalı Micheal Essien'de bulunuyor.

Atletico Madrid'in ara transferin son günlerinde kadrosuna kattığı Brezilyalı orta saha oyuncusu Diego ile uzun bir sakatlık döneminin ardından yeniden yeşil sahalara dönen Manchester Unitedlı İskoç oyuncu Darren Fletcher da teknik direktörlerce takımlarının Şampiyonlar Ligi kadrosuna dahil edilen oyuncular arasında yer alıyor.

TRANSFER OLDULAR AMA AVRUPA'DA YOKLAR

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden takımların büyük bir kısmı kadrolarını önemli transferlerle takviye etti. Ancak bu isimlerin bir kısmı, UEFA kuralları gereği yeni takımlarının Şampiyonlar Ligi maçlarında kendilerine kadroda yer bulamayacaklar. Bu isimlerden en dikkat çekeni ise Chelsea'den Manchester United'a rekor bir bedelle transfer olan Juan Mata oldu. Mata, eski takımı Chelsea ile Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiği için Manchester United ile Şampiyonlar Ligi maçlarında yer alamayacak. Galatasaray'ın rakibi Chelsea'nin de 2 ara transferi Sırp orta saha oyuncusu Nemanja Matic ve Basel'den alınan forvet Mohamed Salah, Chelsea ile Şampiyonlar Ligi maçlarına çıkamayacak olan isimler. Aynı şekilde Milan'nın ara transfer döneminde bedelsiz kadrosuna kattığı Japon oyuncu Keisuke Honda ve Bayern Leverkusen'den Schalke'ye transfer olan Sidney Sam takımları ile Şampiyonlar Ligi'nde takımlarının formasını giyemeyecek isimler arasında yer aldı. ss (os)