Mehmet ÇİFTÇİ, Madrid- Galatasaray Gremio'dan Alex Telles ile anlaştıktan sonra ikinci ciddi adımı da aynı takımda stoper mevkiinde top koşturan Rhodolfo ile attı.

Galatasaray'ın Rhodolfo ile anlaşmaya vardığı ve bonservis bedeli konusunda pazarlıklara başladığı belirtildi.

Gremio kulübü ise "defansımız Galatasaray'a taşınıyor" açıklaması yaparak endişelerini dile getirdi. Galatasaray'ın Rhodolfo'yu resmen istediği haberi futbolcunun menejeri olan Rafael Felix tarafından basına duyuruldu. Felix, Gremio için yapılacak fazla bir şeyimiz yok diyerek bu futbolcunun bonservisinin Sao Paulo kulübüne ait olduğunu hatırlattı. Rafael Felix, Sao Paulo ile Galatasaray'ın görüşmeler yaptığını da doğrulayarak anlaşmanın her an imzalanabileceğine işaret etti. Brezilya basınına göre Gremio takımında forma giyen Alex ile Rhodolfo'nun 5 Ocak'da beraber İstanbul'a hareket ederek törenle kendilerini sarıkırmızılı yapacak sözleşmeye imza atacak.

Defansın göbeğinde son adam olarak görev yapan 27 yaşındaki savunma oyuncusu Rhodolfo 2012 yılında Brezilya'da en başarılı defans oyuncusu seçilmişti. Bu sezon Sao Paulo'dan Gremio'ya kiralık olarak verilen Brezilyalı futbolcu geçtiğimiz yıl İtalya'nın Juventus Kulubü tarafından transfer edilmek istenmiş ancak bu transfer girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştı.