Kadir ÇETİNÇALI/İSTANBUL, () - GALATASARAY, 2 yıl üst üste gelen şampiyonluğun ardından zirveyi Fenerbahçe'ye kaptırınca, başkan Ünal Aysal yine transfer için kolları sıvadı. Sarı kırmızılı camia ve taraftarların da önemli transferler yapılacağı yönünde beklentisi fazlasıyla artmış durumda. Başkan Ünal Aysal, doğru transfer hamleleri için kurmayları ile birlikte çalışmalarını sürdürüyor. Büyük bir ihtimalle 2 yıldız oyuncunun transferi bitirilecek. Ancak sarı kırmızılı ekibin sorunu, transferde futbolcu almak değil, mevcut kadrodaki birçok oyuncuyu satmak.

Galatasaray'ın transfer politikası TFF'nin yabancı kontenjanını 5+3'e çekmesi ile daha da karmaşık hale geldi. Başkan Ünal Aysal ile danışmanı Bülent Tulun, Drogba'nın yerine önemli bir golcünün alınması görüşünde. Mancini ise savunmaya 1.90'lık kule bir stoper istiyor. Bu iki bölgeye de transfer 10 günlük süre içinde gerçekleşebilir. Sarı kırmızılı takımın yabancı kontenjanının fazlalığı ve oyuncuların sözleşmesinin sürmesi ise eli kolu bağlıyor.

Gönderilmesi düşünülen oyuncuların arasında Emmanuel Eboue 1, Chedjou 3, Dany'nin 2, Amrabat'ın 3 yıllık sözleşmesi bulunuyor. Sarı kırmızılı ekibin kadrosunda şu an sözleşmesi süren 11 yabancı oyuncusu var. TFF'nin snırlamasına uymak için mevcut kadrodan 3 oyuncu ile öncelikle yol ayrımına gidilip, sözleşmenin feshi ya da başka bir kulübe kiralanması gerekiyor. Galatasaray'ın bu durumunu bilen kulüpler ise kiralama durumunda neredeyse üste para isteyecek konuma geliyor.

Kontenjan gereği 3 oyuncu ile yollarını kesin ayırmak zorunda olan sarı kırmızılı kulüp, planlanan her yeni yabancı transferi için ise mevcut kadrodan sözleşmesi süren bir başka yabancıyı elden çıkarmak zorunda. Geçen yıl Fatih Terim'in ısrarı ile 12 milyon Euro'ya satın alınan Bruma, geçirdiği sakatlık sonrasında kulüpte kalıp kalmayacağı belli değil. Devre arasında transfer edilen İzet Hajrovic ve Lucas Ontivero'nun durumları da belirsiz. Hajrovic alacaklarının ödenmediğini öne sürerek, mukavelesini feshedip kaçmış durumda. Sarı kırmızılı yönetim sorunu çözme aşamasında, ancak sorun çözülse bile bu kez kadroda düşünülmeyen Hajrovic'e kiralık kulüp aranacak. Lucas Ontivero'nun da gelecek yıl 8 kişilik yabancı kontenjanına giremeyeceği düşünülüyor ancak kime nasıl kiralanacak ya da satılacak o da ayrı bir sorun olarak duruyor.

Galatasaray'da gelecek sezon yeri garanti olan yabancılar Muslera, Telles, Melo ve Sneijder dörtlüsü olarak duruyor. Diğer yabancı oyuncular ise transfere göre ya kesin yolcu ya da kiralık olarak başka kulüpte kariyerlerini sürdürecek. Ancak bu transfer hareketlerinde Galatasaray'ın, göndereceği oyunculardan gelir elde edip edemeyeceği, yoksa üste para vererek mi göndermek zorunda kalacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

kç (os)