Serhan TÜRK/WINDISCHGARSTEN, () - GALATASARAY'ın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo, yeni sezonda şampiyon olarak, 4. yıldızı almak istediklerini söyledi.

Sarı kırmızılı takımın Avusturya'nın Windischgarsten bölgesinde kamp yaptığı otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Melo, Galatasaray'ın en fazla forma giyen 10. yabancısı olarak tarihe geçmenin önemli olduğunu ifade ederek, "Ama ben kupalar kazanarak tarihe geçmeyi istiyorum. Türkiye'de kazanılması gereken bütün kupaları kazandım. Ama her zaman bir hedef vardır. Bu seneki hedefimiz de 4. yıldızımızı göğsümüze takmak. O yüzden en büyük hedef bu. Bu şekilde tarihe geçmeyi tercih ederim" dedi.

Melo, tatilde ailesiyle iyi vakit geçirdiğini ve dinlendiğini vurgulayarak, "Artık hazırlıklarımıza başladık. Prandelli'nin çalışma metodunu daha önceden bildiğim için çok zor periyot olacağını biliyordum. O yüzden iyi dinlendim ve hazırlandım. Şu anda da güzel bir şekilde hazırlıklarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.

Kaptanlık beklentisi olup olmadığı sorulan Brezilyalı futbolcu, geldiği ilk günden beri takımın kaptanlarından biri olduğunu düşündüğünü ve o şekilde hareket söyledi.

Bir menajerin yapılan transfer tekliflerinin kulüp başkanı Ünal Aysal tarafından kendisine iletilmediğini iddia etmesiyle ilgili soruya da Felipe Melo, "Ben Galatasaray'ın futbolcusuyum. Burada mutluyum. Öyle bir sorunuz varsa, bunun muhatabı başkanımız Ünal Aysal'dır" yanıtını verdi.

Felipe Melo, sosyal medyadaki hesabından yayınladığı Gazze'ye destek mesajlarıyla ilgili de, şunları söylerdi:

"Bence basın toplantısındaki en anlamlı soruydu. Bir Galatasaray futbolcusu ve insan olarak o mesajı yayınladım. Her dakika da onlara dua ediyorum. Çünkü benim 4 çocuğum var. Biliyorsunuz orada haksız yere birçok çocuk can veriyor. Sadece çocuk anlamında da değerlendirmemek lazım. Böyle kötü bir olayda yaşlı bir insanın ölmesi de beni yasa sokar. O yüzden şu anda yapılması gereken, sıfatlarımızı gözardı ederek, oradaki kişilere dua etmek. Bu insani görevimiz. Kimsenin şüphesi olmasın onlara dua etmeye devam ediyorum."

Melo, Brezilya Milli Takımı'nın 2014 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde Almanya karşısında aldığı 7-1'lik yenilginin tüm Brezilyalılar gibi kendisini de üzdüğünü dile getirerek, şöyle konuştu:

"Ama biliyorsunuz burada bir şey konuşuluyor ondan sonra Brezilya'ya varınca farklı yansıtılıyor ve yorumlanıyor. O yüzden bu konulara çok fazla gitmek istemiyorum. Ama mutlaka arkadaşlarım ve ülkem için çok üzüldüm."

Dha önce Fiorentina'da birlikte çalıştığı Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Cesare Prandelli'nin kariyerinde çalıştığı en iyi antrenörlerden biri olduğunu belirten Melo, "Prandelli'nin nasıl biri olduğunu kesinlikle bekleyip görmeniz lazım. Prandelli hakkında konuşmam gerekirse, kariyerimde çalıştığım en iyi antrenörlerden birisi. Ondan çok şey öğrendim ve onun sayesinde çok çok iyi yerlere geldim. Prandelli hakkında konuşursak, sadece bu toplantı yetmez, sabaha kadar konuşabilirim" dedi.

Olcan Adın'ın transferi nedeniyle çok mutlu olduğunu vurgulayan Melo, "Türkiye piyasasında yerli futbolcu olarak alabileceğimiz en iyi futbolcuyu aldığımızı düşünüyorum. Geldiği ilk günden beri bize yaklaşımı, antrenmandaki performansı, her şeyi çok üst seviyede. Bence bu zorlu sezonda bize fazlasıyla yardımcı olacaktır" diye konuştu.

Felipe Melo, Fenerbahçe'nin transfer ettiği vatandaşı Diego Ribas ile çok iyi arkadaş olduklarını anlatarak, şöyle devam etti: "Diego ile çok iyi arkadaşız. Onun eşiyle benim eşim görüşüyorlar. Ancak onun haricinde saha içiyle ilgili yorum yapmak istemiyorum. Saha dışında çok iyi dostuz ama saha içine girdiğimizde bu değişecektir."

Felipe Melo, Ziraat Türkiye Kupası finali ödül töreninde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in elini sıkmamasıyla ilgili soru üzerine, "Aslında çok fazla yoruma gerek yok. Zaten orada görünen resim bin kelimeye bedel" ifadelerini kullandı.

Brezilyalı futbolcu, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile oynadıkları son derbide Emre Belözoğlu ile yaşadığı gerginlik ile ilgili soruya ise cevap vermek istemediğini söyledi.