İstanbul-

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe Kulübü'nün Türkiye Kupası finali dönüşünde Sarı-Kırmızılı bazı oyuncuların Sarı-lacivertli kulübe küfür ettikleri yönündeki açıklamalarına cevap verdi.

Sarı-Kırmızılı Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"Fenerbahçe resmi sitesinde yapılan bir duyuruyla ilgili olarak, Kupa finalinden dönüş uçağında meydana geldiği iddia edilen olaylar üzerine açıklama yapmayı zorunlu görüyoruz:

1) Uçakta kısa süreli olarak duyulduğu söylenen küfürlerin, kimler tarafından yapıldığının tespiti mümkün olmamıştır. Futbolcularımız da bu tezahüratla ilgilerinin bulunmadığını kendi sosyal medya hesaplarında ve özel görüşmelerinde beyan etmişlerdir. Futbolcularımızın beyanları bizim için esastır. Dönüş uçağında, futbolcularımızın dışında çok sayıda taraftarın da yolcu olarak bulunduğu bilinmektedir.

2) Galatasaray'ın, kimler olduğu belirsiz az sayıda kişinin katıldığı, bu tür davranışları tasvip etmesi asla düşünülemez.

3) Fenerbahçe spor kulübünün, geçmişte kendi futbolcu ve taraftarlarınca gerçekleşmiş, buna benzer sayısız olay olduğunu unutmuş görünerek ve kulübümüzle ilgisi olmayan en ufak olayı bahane ederek, son zamanlarda, iki camia arasında gerginliğe yol açacak davranış ve söylemleri sıklıkla tekrarlamasını şiddetle kınıyoruz."

ud (ud)