Kadir ÇETİNÇALI/İSTANBUL, () - TRANSFER döneminin hız kazanmasıyla birlikte Galatasaray'da taraftarın beklentisi de arttı. Ancak sarı kırmızılı kulüpte 2 yıldır süren yıldız transfer dönemi kapanacak gibi gözüküyor.

UEFA'nın, kulüplerin hesaplarını artık büyük bir titizlikle takip etmesi ve riskli borçlu konumundaki kulüplere yaptırımlar uygulaması, Galatasaray'a zorunlu fren yaptırıyor. Başkan Ünal Aysal'ın kurmaylarına yüksek maliyetli transfer harcamalarından kesinlikle kaçınmaları talimatını vererek, sarı kırmızılı kulüpteki "Çilek Transfer" döneminin kapandığını ima ettiği öğrenildi. Kadrosunda şu an 11 yabancı futbolcusu bulunan sarı kırmızılı kulüpte öncelikli amaç almak değil satmak olarak değerlendiriliyor.

Galatasaray'ın transfer politikasının bu sezon geleceğe yönelik yerli oyunculara olacağı ve ayrıca gurbetçi Türk oyuncular ile de bugüne kadar görülmemiş geniş kapsamlı bir oyuncu profili çıkarıldığı öğrenildi. Sarı kırmızılı kulübün önümüzdeki günlerde peş peşe genç yerli oyuncularla sözleşme imzalayacağı ve eldeki yabancı oyuncuları satmadan yabancı transferinin yapılmayacağı öğrenildi. Bu yüzden bonservisi elinde olan ve imza parası isteyen Gomis'ten vazgeçildiği bildirildi.

kç (os)