Dünya Kupası'ndan elenmelerinin ardından açıklama yapmadan İtalya Milli Takımı'ndan istifa eden ve ülkesinden tepkiler alan Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Cesare Prandelli, ölüm tehditleri aldığını söyledi.

Türk Telekom Arena'da dün yapılan imza töreni ve basın toplantısının ardından İtalyan medyasına açıklamalarda bulunan Prandelli, kupadan elenmelerinin ardından ilk kez kendini savundu.

Böyle bir şoku atlatmanın kolay olmadığını söyleyen Prandelli, "Ancak yeni bir hedef bana yardımcı olabilirdi. Galatasaray'ı önce reddettim, ancak Başkan Ünal Aysal bana, halihazırda 8 antrenörün kendisinden haber beklediğini söyledi. Ben de başkana, paranın benim için önemli olmadığını, sadece kazanmak için bir takıma ihtiyacım olduğunu söyledim. Tabii ölüm tehditleri içeren mektupları posta kutunda görmek, ya da bana karşı olan haberleri okumak, yayınları dinlemek insanı kendi kabuğunun içine çekiyor, kendini kötü hissettiriyor. Bir de ailem var tabii, böylece aklını kaçırabilirsin. Evimde oturup beni teselli edenleri mi teselli etseydim? Kötü niyetli insanlar dünyayı kendileri gibi görüyor. Diğerleri gibi istifa etmeyip, bonservis mi alsaydım?" diye konuştu.

GEMİSİNİ TERKEDEN KAPTANLA BİR TUTULDUM

İtalyanlara sadece "Ben adam öldürmedim" demek istediğini dile getiren Prandelli, "Costa Concordia kazasında gemisini ilk terk eden kaptan Schettino ile bir tutuldum. O kazada ölenlerin aileleri aklıma geldi. Bu tarz bir kinciliği sevmiyorum. Ben hiçbir şeyden kaçmadım, ancak İtalya'dan bir takımdan teklif alsaydım kabul eder miydim şimdi bilemiyorum. Umarım bunların hepsi yakında biter, sonra her şey daha kolay. 4 yıllık bir milli takım deneyiminden sonra bunları hak etmedim" dedi.

Hatalarının sorumluluğunu alarak istifa ettiğini hatırlatan Prandelli, "4 yıllık projemin iflas ettiğini kabul ediyorum ve bunun sorumlusu olarak ben istifa ettim" dedi.

BALOTELLI'YLE YİNE ÇALIŞMAK İSTERİM

Bugün olsa, eleştirilerin hedefine oturan sistemini milli takımda yeniden kurabileceğini söyleyen Prandelli, "Yine aynı futbolcuları da seçerdim. Ancak ne yazık ki futbolcular beklentilerimi karşılamadı. Rossi takımda en çok hayal kırıklığı yaşadığım isim oldu. Balotelli büyümesi gereken, sanal dünyada yaşayan bir oyuncu. Ona, ayakları artık yere basarsa şampiyon olacağını söyledim. Onu eleştirebilirim, ama yine onunla çalışmayı isterim. Cassano da düş kırıklığı yarattı" diye eleştirilerini sıraladı.

Prandelli sorunun sadece oyuncular değil, Brezilya'da oynadıkları atmosfer, bulundukları grup, saat 13.00'da oynadıkları iki maç ve hakem Rodriguez Moreno'nun verdiği kararlar gibi unsurların da başarısızlıklarında etkili olduğunu vurguladı.