"MANCHESTER CITY'Yİ BEN KURDUM" "CHELSEA'Yİ YENME ŞANSIMIZ ÇOK YÜKSEK DEĞİL, AMA BUNUN İÇİN VE İYİ OYUN OYNAMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ" Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, "Avrupa'daki önemli kulüplerden biri" diye tanımladığı Galatasaray'a gelme kararından memnun olduğunu söyledi.

BBC Dünya Servisi'nin sorularını yanıtlayan Mancini, Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşacakları İngiliz ekibi Chelsea karşısında kazanma şanslarının yüksek olmadığını kabul ederken, iyi bir oyun ortaya koymak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Mancini ayrıca, eski takımı Manchester City'nin bu sezon İngiltere'de ve Şampiyonlar Ligi'ndeki başarılı grafiğinde kendi payının olduğunu söyledi.

İtalyan teknik direktör, eski takımının kendisinden sonra daha çok atağa dayalı futbol oynadığı iddiasını reddederek, gol sayısını artıran futbolcuların kendi döneminde alındığını savundu.

Mancini, Manchester City kulübündeki görevine son verilmesinin ardından 4 ila 6 ay civarında dinlenmeye karar vermesine rağmen, 2 ay sonra Galatasaray'dan gelen teklifi kabul ettiğini belirterek, "İstanbul şahane bir şehir. Kararımdan memnunum. Juventus'u yenip Şampiyonlar Ligi'nde kaldığımızda güzel bir an yaşadık" dedi.

Galatasaray'ın her yıl Şampiyonlar Ligi'ne katıldığını hatırlatan Mancini, sarı-kırmızılıların Avrupa futbolundaki yeri konusunda övgülü ifadeler kullanırken, "Galatasaray büyük bir kulüp. Türkiye'nin en iyi kulübü. Avrupa'daki önemli kulüplerden biri. Dünyanın her yerinde taraftarlara sahipler" diye konuştu.

"Belki Chelsea'yi yenme şansımız çok yüksek değil, ama bunun için ve iyi oyun oynamak için elimizden geleni yapacağız" diyen Mancini, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bence çok zor bir maç olacak. Chelsea dünyadaki en iyi takımlardan biri. Ama güzel bir maç olacak; çünkü bu seviyedeki üst düzey bir takımla oynadığınızda bence herkes için çok iyidir. Stamford Bridge'de oynamak Galatasaray için iyi olacaktır bence."

Mancini, lig ve kupa şampiyonluğu yaşadığı Manchester City'den tıklayın kovulmasına rağmen, İngiliz kulübünde geçirdiği dönemden de övgüyle bahsetti ve "Manchester City'nin İngiltere'deki en iyi takımlardan biri olmasından mutluyum. Çünkü bu takımı ben kurdum" dedi.

Premier Lig, Lig Kupası, Federasyon Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam eden eski takımının bu sezonda şimdiden 106 gol kaydettiği hatırlatılarak, şimdiki Teknik Direktör Manuel Pellegrini'nin kendisinden daha çok hücuma dayalı futbol oynattığı yorumları aktarılınca Mancini, aynı görüşü paylaşmadığını söyledi.

Golleri kaydeden Sergio Aguero, Edin Dzeko, Yaya Toure, David Silva ve Samir Nasri gibi oyuncuların kendi döneminde alındığını hatırlatan Mancini, "Bence Pellegrini iyi bir iş yapıyor fakat şu anda Manchester City'de olanları biz 3 yıl önce yapmıştık" şeklinde konuştu.

İleride yeniden Premier Lig'e dönme ihtimalini göz ardı etmeyen Mancini, şimdi Galatasaray'da iyi hissettiğini vurgulayarak, "Fenerbahçe'nin 8 puan gerisindeyiz ve bu kolay olmayacak. Takımı aldığımda 10. sıradaydık, şimdi 2. sıradayız. Şampiyonlar Ligi'nde ilerledik, Türkiye Kupası'nda varız. Bu yıl ve sonrasında bir şeyler kazanabiliriz" ifadelerini kullandı. İSTANBUL /