ZİRAAT Türkiye Kupası 4. turda Galatasaray, sahasında karşılaştığı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u normal süresi ve uzatma bölümü 2-2'lik eşitlikle sonuçlanan maçta penaltı atışları sonucunda 6-5 mağlup etti ve bir üst tura yükseldi.
Türk Telekom Arena'da oynanan maçın normal süresinde Galatasaray'ın gollerini 22. dakikada Engin Baytar ve 35. dakikada Nordin Amrabat kaydederken, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un golleri ise 61. dakikada Sinan Özkan ve 84. dakikada Serdar Deliktaş'tan geldi. İki uzatma devresinde de eşitlik bozulmayınca penaltı vuruşlarına geçildi. Penaltılarda Galatasaray'dan Emre Çolak, Ceyhun Gülselam, Yekta Kurtuluş, Gökhan Zan, Nordin Amrabat ve Bruma topu ağlara gönderirken Umut Bulut, Sabri Sarıoğlu ve Dany Nounkeu'nun vuruşları ağlarla buluşmadı. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da Abdullah, Ramazan, Serdar, Erkan ve Vedat topu ağlara gönderirken, Ferdi, Sinan, Cihan ve İsa'nın vuruşlarını Ufuk Ceylan çıkardı.
Penaltı atışlarında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 6-5 yenen Galatasaray, bir üst tura yükseldi. Bu arada Galatasaraylı taraftarlar, tur atlayan takımlarını yuhalayarak ve ıslıklarla protesto etti.

(OS/RT)