Onur ATIŞ / İZMİR, ()- EGELİ futbolseverler, geliri Soma'da meydana gelen maden kazasında yaşamını yitiren işçilerin ailelerine bağışlanacak karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi. Açık tribünün tamamı, kapalı tribününün ise büyük bölümünün dolduğu müsabakada sadece kale arkalarında boşluklar gözlendi.

SOMA yararına Atatürk Stadı'nda Galatasaray'la karşılaşan İspanya ekibi Atletico Madrid, 47 yıl sonra İzmir'e geldi. En son 22 Kasım 1967'de o dönemki adı Fuar Şehirleri Kupası olan bugünkü UEFA Avrupa Ligi'nde Göztepe ile Alsancak Stadı'nda oynayan Atletico maçı 3-0 kaybederek elenmişti.

ALTYAPISINDAN yetiştiği Galatasaray'da 2006-2011 yılları arası forma giyen Atletico Madrid'in Türk oyuncusu Arda Turan, 8.5 yıl sonra eski takımına rakip oldu. Yıldız futbolcu 2005-2006 sezonunda kiralık oynadığı Manisaspor'da 25 Şubat 2006 tarihinde Galatasaray'a karşı ilk on birde sahaya çıkmış, Manisaspor müsabakadan 4-2 yenik ayrılmıştı.

GEÇTİĞİMİZ günlerde Galatasaray antrenmanını takip etmek için gittiği Florya Metin Oktay Tesisleri'nde demir kapıya sıkışarak yaşamını yitiren Sabah Gazetesi Fotomuhabiri Erkan Koyuncu'yu meslektaşları unutmadı. Gazeteciler maçtan önce Koyuncu'nun posteriyle fotoğraf çektirdi. Çalışma arkadaşları Koyuncu'yu unutmayacaklarını dile getirdi. Galatasaraylı futbolcular da Erkan Koyuncu'nun fotoğrafıyla objektiflere poz verdi.

MAÇ öncesi Soma'daki faciada yaşamlarını yitiren maden şehitleri için için 1 dakikalık saygı duruşu yapılırken, iki takımın futbolcuları da kollarında siyah-bantlarla sahaya çıktı. Saygı duruşu sırasında tribünler, "Her yer Soma, her yer karanlık" sloganları attı.

SOMA'da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden 301 işçinin çoçukları ve çocuk yakınları karşılaşmadan önce iki takımın teknik direktörleri Cesare Prandelli ve Diego Simeone ile tanıştı, birlikte fotoğraf çektirdi. Galatasaray ve Atletico Madridli futbolcular da kendilerine çiçek veren miniklere yakın ilgi gösterip hatıra fotoğrafı çektirdi.

ATATÜRK Stadı'na gelen Galatasaraylı taraftarlar, rakipleri Atletico Madrid'i alkışlarla karşıladı. Son İspanya şampiyonunu sahaya çıkar çıkmaz alkış yağmuruna tutan tribünler, Cimbom'un eski yıldızı Arda'yı da bağrına bastı. Taraftarlar milli oyuncuyu tribünlere çağırarak stadı Arda Turan tezahüratlarıyla inletti.

GALATASARAY'ın yeni Teknik Direktörü Cesare Prandelli ve Trabzonspor'dan transfer edilen Olcan Adın ilk kez Türkiye'de taraftarın huzuruna çıktı. Sarı-kırmızılı futbolseverler İtalyan hoca ve tecrübeli futbolcuya büyük ilgi gösterdi. Tribünler, geçen sezon uzun süre sakatlıklarla boğuşan Hamit Altıntop ve Bruma'ya da ilgi gösterdi.

DIEGO Costa ile yolların ayrılmasının ardından Bayern Münihli golcü Mario Mandzukic'i transfer eden Atletico Madrid'in Teknik Direktörü Diego Simeone, Hırvat yıldıza ilk on birde şans tanıdı. Simeone hafif sakatlığına rağmen Mandzukic'e şans tanıdı. Yeni transferlerden Insua ise kadroda yer almadı.