GALATASARAY LİV HOSPİTAL BAŞANTRENÖRÜ ATAMAN: "TARAFTARIMIZ ÖNÜNDE ÇOK AKILLI OYNADIK" FENERBAHÇE ÜLKER BAŞANTRENÖRÜ OBRADOVİC: "GALATASARAY'I TEBRİK EDİYORUM. YÜREKLE OYNADILAR" Beko Basketbol Ligi'nin 9. haftasında oynanan derbi maçta Galatasaray Liv Hospital, Fenerbahçe Ülker'i 72-62 mağlup etti.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan antrenör ve oyuncuların açıklamaları şöyle;

Ergin Ataman: Bizim açımızdan çok zorlu bir derbiydi. Fenerbahçe Ülker Avrupa'nın en formda takımlarından birisi... Çok önemli bir galibiyetti. Taraftarımız önünde çok akıllı oynadık. İlk yarı çok iyi savunma yaptık. Son periyot hariç rakibi düşük skorlarda tutmayı başardık. Rakibin ikili oyunlarını ve kısa oyuncuların alçak post hücumlarını çok iyi durdurduk. Fiziksel anlamda bu gece oldukça iyi durumdaydık. İkinci periyot çok top kaybı yaptığımızdan dolayı momentumu kaybettik. İkili oyunlarla sürekli potaya giderek kolay sayılar bulmaya çalıştık. Bunda rakibin önemli uzunu Vidmar'ın olmaması da etkiliydi. Müthiş bir performans, müthiş bir gayret ortaya koyduk. Tüm takımı kutluyorum. Galatasaray bugün Türkiye şampiyonluğunu kovalayacağını tüm basketbol camiasına göstermiş oldu.

Furkan Aldemir: Öncelikle buraya gelip bizi maç boyunca destekleyen taraftarımızın hakkını yemememiz lazım. Bugün karşımızda çok formda olan, Avrupa'da grup liderliğine oynayan bir takım vardı. Ancak biz de gücümüzü biliyoruz. Bugün onu gösterdik. Oynadığımız basketbolla her geçen gün istediğimiz düzeye yaklaşıyoruz. Galibiyet serisiyle devam edip Play-off'ta şampiyonluğu bu güzel taraftara armağan etmek istiyoruz.

Zeljko Obradovic: Herkese iyi akşamlar. Galatasaray'ı tebrik ediyorum. Yürekle oynadılar. İlk çeyrek maçın anahtar bölümüydü. Sonradan gelmeye çalıştık ama hücum açısından çok kötüydük. Daha önce de söylediğim gibi sezonun başındayız ve takım olmamız için bütün oyuncularımızın iyi olması gerekiyor. Bugün gösteremeseler de oyuncularım çok iyi çalışıyor ve onlara inancım sonsuz. Çalışmalarını beğeniyorum. İnancımızı kaybetmeyeceğiz.

Metecan Birsen: İlk devre kötü başladık ve farklı öne geçtiler. İkinci yarı farkı kapamayı başardık ama Galatasaray çok iyi oynadı. Onları tebrik ediyorum SERHAN TÜRK - İSTANBUL /