Galatasaray Liv Hospital- Banvit i play-off yarı final serisi üçüncü maçının ardından yapılan basın toplantısında antrenörler ve oyuncular zorlu mücadeleyi değerlendirdi.

Galatasaray Liv Hospital başantrenörü Ergin Ataman zorlu mücadelenin ardından yapmış olduğu basın toplantısında "Serinin en kritik maçına üst düzey mücadelemizle çıktık. Bu akşam tribündeki taraftarlarımız bizim için itici bir güç oluşturdu. İyi basketbol oynayamadık, istatistikler bunu gösteriyor. İki sayılık atış yüzdemiz 17/44, bunu kanıtlar nitelikteydi. Kaçan atışların çoğu pota altındandı. Dış atışlarda doğru tercihler yaptık. Savunmamızın belli bir seviyenin üstünde olduğunu düşünüyorum. İlk devre Alade Aminu'ya çok alan bıraktık. Devrede soyunma odasında bunu konuştuk. İkinci yarı bu alanda daha dikkatli olduk. Hücumda Banvit'in yaptığı değişmeli adam savunmasına karşı boyalı alanı kullanmaya çalıştık. Adam değiştikten sonra uzun oyuncularımızla kalan Banvit kısaları inanılmaz bir sertlik uyguluyor. Bunlar da oyuncularımızı hataya zorluyor. Biz de mecburen dış adamlara bağlı bir hücum sistemi geliştirdik maç sonunda; Arroyo, Sinan ve Markoishvili ile. Son bölümde de Arroyo eşleştiği uzunlara karşı etkili oldu ve kazandık. Seri sadece 2-1 oldu. Cuma günü final öncesi final karşılaşması oynayacağımızı ümit ediyorum"dedi.

Galatasaray Liv Hospital takımnın başarılı oyuncusu Sinan Güler "Gerçekten bu seride oynadığımız her maç gibi zorlu ve çekişmeli bir maç oldu. Normal sezonda sadece 2 maç kaybetmiş bir takıma karşı oynadığınız maç zaten kolay olmaz. Takım olarak ikinci yarıda daha iyi savunma yaptık ve önemli bir galibiyet aldık. Şimdi Cuma günü serinin 4. maçı var ve o maçta aynı kararlılığı göstererek kazanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Banvit takımı başantrenörü Dimitris Itoudis Glatasaray Liv Hospital'a kaybettikleri maç sonrası "Çok heyecanlı ve güzel maçtı. Çok fazla iniş ve çıkış vardı, maç kafa kafaya gitti ve detaylar sonucu belirledi. Bugün hücumda basit top kayıpları yaptık ve bu top kayıplarının onlara hücum tarafında fazla şans verdiğini düşünüyorum. Bunları yapmamalıydık. Bugün dinlenip maçın analizini yapacağız ve Cuma günü kazanmak için sahada olacağız"dedi.

Banvit takımının milli oyuncusu Ermal Kuqo maç sonu yaptığı açıklamada "Seri devam ediyor. Cuma günkü maçı kazanmak istiyoruz o maç bizim için final değerinde. Umarım Cuma günü Chuck Davis forma giyer. Bizi bütün sezon sürükledi, onun üzerine oynadık. Tabii bugün olmaması bizi etkiledi. O da oynarsa Cuma günü kazanabiliriz. Galatasaray Liv Hospital'i tebrik ediyorum. Onların güzel oynamasına biraz da biz müsaade ettik. Aptalca top kayıpları yaptık. Cuma günü bunları yapmamamız lazım. Galatasaray Liv Hospital'in bize karşı iyi hazırlandığını da söylemem gerek. Sezon içindeki maçlarla Play-Off karşılaşmaları bir değil. Euroleague oynayan takımlar normal sezondaki maçlara çok iyi hazırlanmıyor. Bazılarımız hala o maçların etkisinde. Umarım ben dahil herkes uyanmıştır. Seriyi uzatıp beşinci maçı oynamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Baran Kıroğlu,İstanbul-

BK (UD)