Mustafa AKIN/İSTANBUL, () - GALATASARAY Kulübü İkinci Başkanı Özkan Olcay, teknik direktör Roberto Mancini ile devam edeceklerini açıkladı.

Galatasaray Lisesi Geleneksel Pilav Günü'nde gazetecilere açıklamalarda bulunan Olcay, Mancini ile yollarına devam edeceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Elde edilen sonuçlara göre değerlendirme yaptığımızda başarısız bir sezon geçirmedik. Galatasaray'ın başarısız olmadığı kanaatini, hem yönetimimizde hem Galatasaray kamuoyunda benimsenmiş olarak görüyoruz. Mancini ile yolumuza devam edeceğiz. Gelecek sezonla ilgili çalışmalara da yoğunlaştık. Mancini ile yolumuza devam ederken Galatasaray'ın bütçesiyle ilgili konuları, bir de Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden oyuncuların kalitesinde futbolcuları transfer edebilmek için bütçe bakımından durumumuzu en hassas çalışmayla önümüzdeki günlerde yapacağız."

Takımdan ayrılan Didier Drogba'ya da hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Olcay, "Galatasaray olarak verdiği hizmetlerden ve manevi bakımdan katkılarından dolayı Drogba'ya teşekkür ediyorum. Drogba insan olarak çok farklı yapıya sahip, dünya futbolunda bilinen, her gittiği ülkede pozitif izlenimler bırakan bir oyuncu. Ancak tabiatın kuralları, rekabette ve mücadelede yaş unsurunu da göz ardı etmemize imkan vermemektedir. Drogba'nın bundan sonraki bahtının açık olmasını diliyoruz. Sanıyorum son transfer şansını kullanacaktır. Ekonomik koşullar hepimizi, bir yerde şapkayı önümüze koyup güzelce düşünmeye sevk etmektedir. Drogba da şapkayı önüne koyup kendisi açısında en doğru kararı verecektir" diye konuştu.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Olcay, başarının ekonomik temeller üzerinde durmaması halinde sportif başarının gelmeyeceğini vurgulayarak, "Özellikle Şampiyonlar Ligi'nde eşit ortamda mücadele edecek ortamın oluşturulması gerek. Ekonomik temeller üzerinde durmadığında sportif başarının yakalanması, dünya futbolundaki rekabet imkanları içinde mümkün olmamaktadır. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne ön elemesiz katılma hakkını elde etmiştir. Şampiyon olsaydı da hedefi bu olacaktı. Galatasaray, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak, rakipleriyle mücadele edebilmek için gerekli tedbirleri alacaktır" ifadesini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan beklentilerinin çok olduğunu da ifade ederek, "Yalnızca yurt dışı müsabakalarında oynatacağımız çok önemli oyuncuları alıp onları oynatamaz duruma düşersek, ilk müdahale eden UEFA'nın kendisi oluyor. 'Transferleri bütçeye göre yapmak zorundasınız' diyorlar. Bu mali sıkıntının aşılması açısından Türkiye için mücadele eden kulüplerin önünün kapatılmaması icap eder. Türkiye'yi temsil eden her takımın rakiplerle eşit şartlarda mücadele edecek ortama sahip olması lazım" dedi.

ma (os)