Son günlerde yaşanan teknik direktör değişikliği ve UEFA’dan gelen 1 yıl Avrupa’dan men kararı ile ilgili sarı-kırmızılı kulübün Genel Sekreteri Fatih İşbecer, Lig Radyo’ya açıklamalarda bulundu.

"1 YIL İLE ÇIKMAK BAŞARIDIR"

İşbecer, UEFA’nın 1 yıllık men kararıyla alakalı, “İlk konuşulanların sonrasında gelinen nokta kötünün iyisidir. Daha uzun süreli net men gündemdeydi. Sevke 1 artı 1 olarak gidip oradan 1 yıl ile çıkmak başarıdır. Çünkü konu, camiada görmesi gereken ilgiyi görmedi, gündeme geç girdi. Yıllarca süren sıkıntılı dönemde çiğnenen anlaşmayı 9 ayda bu hale getirmek tatsız ancak motivasyonumuzu kırmayacak kadar kontrol edilebilir bir durumdur. Yönetim olarak böyle bir cezayı yediğimiz için kahroluyoruz... Derdimiz maalesef geçmişte UEFA’ya çok iyi anlatılamamış. Keşke daha doğru ve şeffaf bilgi akışı sağlanabilseydi. Takip döneminde çiğnenen kriterlerin varlığını sürekli vurguluyorlar. Bugünden sonra da finansal kriterleri uygulamaya devam etmemizi emrediyorlar" ifadelerini kullandı.

"GELECEK YIL ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE GİDECEĞİZ"

“Bu yıl bilinen nedenlerden ötürü başarısız bir durumdayız" diyerek açıklamalarına devam eden Fatih İşbecer, "Ancak Avrupa bileti alacağız. Gelecek yıl da şampiyonlar ligine gideceğiz. Şampiyonluğun önümüzdeki sezon en büyük adayı biziz. Bir takım her yıl aynı başarı çizgisini gösteremez. Galatasaray başarısını transfere dayalı bir sistem ile kurmuş. UEFA zaten bu nedenle ceza verdi. Geldiğimizde 1 milyar TL borç vardı. Dolayısıyla her mevkiiye 2-3 adam alamıyorsun, alamayacaksın. Bundan sonra da maaş bütçelerine azami dikkat edilecek" açıklamasını yaptı.

OYUNCULARIN MAAŞI

Futbolculardan fedakarlık isteme durumunu da değerlendiren İşbecer, “Bu yönetim kurulunda karar verilmesi gereken bir konu. Bu konuda yönetimin henüz bir fikir birliği yok” diye konuştu.

"BURAK YILMAZ AYRILMAK İÇİN ISRARCI OLDU"

Galatasaray’dan Çin’e transfer olan Burak Yılmaz’ın gidişi hakkında sarı-kırmızılı takımın Genel Sekreteri Fatih İşbecer, şöyle konuştu:

“Endüstride beyaz kontrat kağıtları esastır. Burak teklif gelince Mustafa hocaya ayrılmak istediğini söylemiş. Israrcı oldu ve gitmeye karar verdi. O zaman sizinde yönetim olarak çok da yapacağınız bir şey olmuyor. İnşallah Çin’de de kral olur Burak."

İşbecer, “Hamit Altıntop’u inşallah bir Galatasaray taraftarı olarak kontratının son bölümünde birkaç maçlığına da olsa sahada izlemeyi çok isterim” dedi.

MUSTAFA DENİZLİ’NİN AYRILIĞI

“Hocamızın ayrılacağını maç sonu röportajında öğrendim" diyerek Denizli’nin ayrılışı hakkında da ilginç açıklamalarda bulunan Fatih İşbecer, "Çok şaşırdım. Kendi hür iradesiyle bu beyanda bulundu. Kendisi ile devam ‘etmeme’ niyetimiz yoktu. Salı günü başkanımız görüştü. Kontrattaki maddeleri de sağ olsun yerine getirdi. Anlaşmaya uygun hareket etti. 4.5 milyon dolarlık 1.5 yıllık anlaşmasının %30’u peşin ödenmişti. Çalışmadığı kısmı iade etti. Biz Galatasaray’ın her kuruşuna sahip çıkıyoruz. Hocanın parası etrafında döndürülen tartışmayı anlayamıyorum. Burası halen Prandelli’nin tazminatını ödüyor" ifadelerini kullandı.

"YENİ TEKNİK ADAMI PUANLIYORUZ"

"Galatasaray’ın yeni teknik direktörü kim olacak?" sorusuna İşbecer, “Belli kriterlerimiz var. Türk olup olmama durumu, yaş, sistem kurma, Türk kültürüne uygunluk vs. Bu konuda adayları puanlıyoruz. Konuyla ilgili bugün yarın kısa bir listemiz olacak. İlgili hocalarla temasa geçeceğiz. Anlaşıldığı takdirde hoca göreve hemen başlayacak. Önümüzdeki yıllara dönük bir isim aradığımızdan ötürü acele etmiyoruz. Arayışımız gelecek yıl sonrasını kurmak yolundadır" diye yanıt verdi.