Temel ELCİVAN/BOCHUM, () - GALATASARAY Kulübü ile Almanya 4. Lig (Regionalliga) ekiplerinden SG Wattenscheid 09 arasında yapılan 5 yıllık işbirliği anlaşmasının tanıtım toplantısı yapıldı.

Almanya'nın Bochum kentindeki Wattenscheid semtinde gerçekleştirilen toplantıya, Galatasaray Kulübü'nü temsilen yönetim kurulu üyesi Ebru Köksal ve denetim kurulu üyesi Kemal Erimtan, SG Wattenscheid 09 Kulübü'nü temsilen de kulüp başkanı Christoph Jakob ve SG Wattenscheid 09 Altyapı Sorumlusu ve A2 Takımı Teknik Direktörü Engin Tuncay katıldı. Köln Galatasaray Taraftar Derneği Başkanı Yakup Peker, Galatasaray'ın Almanya'daki avukatı Abdullah Emili de toplantıda yer aldı.

Daha önce planlanan sezon açılışı töreni, geçtiğimiz günlerde Kuzey Ren Westfalya Eyaleti'ni etki altına alan şiddetli fırtınadan SG Wattenscheid 09'un sahasının zarar görmesi nedeniyle sade bir toplantıya dönüştürüldü. "Futbolu birlikte yaşıyoruz" başlıklı toplantıda taraflar, anlaşmanın detaylarını anlattı.

SG Wattenscheid 09 Kulübü başkanı Christoph Jakob, yaptığı açıklamada, "Galatasaray Kulübü'nün değerli yöneticilerini tesislerimizde ağırlamaktan dolayı sevinçliyiz.. Galatasaray Kulübü ile başlattığımız ortak çalışma ve imzaladığımız anlaşmadan dolayı da büyük bir gurur içindeyiz" dedi.

SG Wattenscheid 09 Kulübü ile Galatasaray Kulübü arasındaki görüşmelerin iki yıl öncesine dayandığını belirten Ebru Köksal da, "Galatasaray'ın büyüme planları içinde, özellikle 2011 yılından beri yaptığı stratejik bir planın parçası olarak, Avrupa'daki varlığımızın güçlenmesi ve özellikle sosyal sorumluluk projeler içinde de yer alması önceliklerimizdendi. Bu çerçevede sadece Türk gençlerinin değil, bölgedeki tüm futbolu seven gençlerin bir araya gelebilmesi için, futbolu birlikte yasamak için bir proje geliştirdik. Bu kapsamda da beş yıllık bir anlaşma imzaladık ve bundan sonra Galatasaray'ın faaliyetlerini ve bir takım aktivitelerini hep beraber göreceğiz" diye konuştu.

Başka bir Alman kulübü olan Kassel ile de benzer anlaşma aşamasında olduklarını açıklayan Ebru Köksal, Almanya'da bize yıllardır destek veren Galatasaray taraftarına ve burada futbolu seven ve oynamak isteyen gençlere, altyapı imkanını açarak ve Galatasaray Kulübü Futbol Okulu'nu da yine burada harekete geçirerek, büyük bir imkan tanımak için bu adımları atıyoruz. Nasil Hamit ve Halil Altıntop burada yetişmişse, neden yeni yıldızlar yetişmesin? Tabii bu oyuncular sadece Galatasaray için değil, SG Wattenscheid 09 Kulübü ve başka kulüpler içinde bir şans olabilir" ifadesini kullandı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın selamını SG Wattenscheid 09 Kulübü yetkililerine ileterek konuşmasına başlayan Kemal Erimtan ise, bir soru üzerine, "Biz Galatasaray Kulübü olarak SG Wattenscheid 09 ile ortak haraket etme kararı aldık. Ortaklık gereği nasıl bir yardımlaşma gerekiyorsa, bunların hepsinde kulüp olarak varız ve yapacağız" dedi.