Kadir ÇETİNÇALI, İstanbul- Galatasaray Sportif açıdan geleceğe umutla bakarken, ekonomik açıdan ise sıkıntılarını aşmanın çarelerini arıyor.

Ünal Aysal Yönetimi; Kulübün tarihine etki edecek önemde bir karar aldı ve kulübe bağlı Sportif A.Ş için SPK'ya yaptığı ikinci sermaye artırımından vazgeçti. Yönetim tarafından gizlice yürütülen bu operasyon henüz sarı kırmızılı camiaya duyurulmuş değil. Aylar süren ve yine başvuru sonrasında aylarca olumlu sonuçlanması beklenen bu çalışmaya, SPK'nın sürekli yeni koşullar ileri sürmesi ve başvuruyu ötelemesi sarı kırmızılı yönetimi bu karara almaya yöneltti. SERMAYE ARTIRIMI İÇİN AYRILAN PARANIN BİR BÖLÜMÜ TRANSFERE HARCANDI

Galatasaray Yönetimi'ni sermaye artırımından vazgeçiren ekonomik koşullar ise şöyle gerçekleşti:

G.Saray'ın, sermaye artırımı için yaptığı başvuru karşılığında SPK, sarı kırmızılı kulübe sadece hissedarlara çağrı yapılması koşuluyla izin vereceğini bildirdi. Çağrı mecburiyeti ise G.Saray'a farklı bir mali külfet ortaya çıkardı. Çağrı mecburiyeti sonrasında Sportif A.Ş'nin ortaya koyması gereken para toplam 406 milyon lira tutuyordu. G.Saray Yönetimi ise daha önce bu konuda kaynak yaratmak için hazırlıklar yapmıştı. Türk Telekom Arena'nın 3 yıllık loca satışı sonrasında toplanan 62 milyon dolara el sürülmemiş, sermayle artırımı için ayrılmıştı. Ayrıca bir bankadan 60 milyon lira kredi çekilmişti. G.Saray kulübü böylece toplamda 181 milyon lirayı sermaye artırımı için gözden çıkarmıştı. Bunun karşılğında ise Sportif A.Ş'nin küçük ortaklarından 120 milyon lira toplanacaktı. Ancak çağrı mecburiyeti sonrasında bu rakam 406 milyona yükselince, Ünal Aysal ve kurmayları sermaye artırımını rafa kaldırmak zorunda kaldı. ÖNÜMÜZDEKİ 3 YIL LOCA GELİRİ OLMAYACAK Sermaye artırımından vazgeçilmesi sonrasında loca gelirlerinden elde edilen 62 milyon dolar ile futbolcu alacakları ödendi. Ayrıca teknik direktör Mancini'nin transfer listesi hemen hemen tamamlandı. Yeni gelir arayışları için de kolllar sıvandı. Ancak şu an için gerçek şu ki, sermaye artırımı Ünal Aysal ve ekibinin beklediği oranda gerçekleşse idi elde edilecek 120 milyon liranın şimdi buhar olması. Ve Ünal Aysal Yönetimi, yeni plan ve projelerle 120 milyon liralık açığı kapamak amacında. Çünkü önümüzdeki 3 yıl loca geliri olmayacak olan sarı kırmızılı kulübün bütçe açığının artması bu koşullarda kaçınılmaz gözüküyor. KÇ (UD)