GALATASARAY Kulübü Futbol İdari Koordinatörü Tomas Ujfalusi, Fenerbahçe ile aralarındaki 8 puanlık farkın kapanmayacak bir fark olmadığını söyledi.

Sarı kırmızılı takımınbu sabah yaptığı antrenmanın ardından açıklamalarda bulunan Ujfalusi, Fenerbahçe'yle aralarında 8 puanlık fark olduğunu vurgulayarak, "Baktığımızda az bir fark değil ama kapanmayacak bir fark da değil. Rakibimizin deplasmanda önemli maçları var. Bu konuda umutluyuz. Takımımızı tanıyoruz ve kapasitesini biliyoruz. İkinci yarıdan çok umutluyuz" dedi.

Tomas Ujfalusi, teknik direktör Roberto Mancini'nin kariyerinin tartışılamayacağını ifade ederek, "Hocamızın futbolculuk kariyeri tartışılmaz. Çok önemli takımlarda, önemli işler yaptı. Teknik direktörlük kariyerinde de genç yaşına rağmen önemli başarılara imza attı. Mancini'nin bizlere ve takımdaki oyunculara öğretecek çok şeyi var" diye konuştu.

Savunma sıkıntılarının çözüleceğini de söyleyen Ujfalusi, şöyle konuştu:

"Savunma sıkıntılarının çözüleceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Antrenmanlarda taktiğe çok önem veriyoruz. Hatta gruplara ayırıp, defans, orta saha ve ofans olarak çalışmalar yapıyoruz. Her gruba özel çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Stoperlerin iletişimi çok önemli. Çünkü stoperler, sahada en geride duran ve tüm sahaya hakim olan oyunculardır. Bu noktada stoperlerin hem birbiriyle hem de diğer oyuncularla iletişi üst seviyede olmalı."

Tomas Ujfalusi, Galatasaray'ın THY Antalya Cup'ta Hollanda ekibi Ajax'la karşılaşacağını da belirterek, hazırlık maçı olmasına rağmen bu mücadeleyi kazanmak istediklerini vurguladı.

Ujfalusi, sürekli olarak takımla birlikte olacağını da açıklayarak, "Takım, hoca ve yönetim arasında bir bağ görevi göreceğim. Tabii ki fikrim sorulduğunda bazı konularda fikrimi beyan edeceğim ama son karar yine başkanımızın olacak. Takımdaki oyuncuların birçoğuyla oynamam bir avantaj olacaktır. Bunun yanı sıra birçok dil bildiğim için ilk defa tanıştığım oyuncularla iletişim kurmamda sıkıntı olmayacaktır" şeklinde konuştu.

Transfer konularında son kararı verecek kişinin kendisi olmaması nedeniyle yorum yapmasının doğru olmayacağını anlatan Tomas Ujfalusi, sosyal medyada Galatasaray formasıyla fotoğrafı dolaşan Kayserisporlu Salih Dursun için, "Galatasaray formasıyla fotoğraf çektirdiyse, Galatasaraylıdır, Galatasaray'ın bir taraftarıdır. Ama giden veya gelen oyuncularla ilgili bir yorum yapmam doğru olmaz" ifadesini kullandı. st (os/fg)