Galatasaray Fenerbahçe ATV'den canlı izlenecek. Galatasaray Fenerbahçe maçı başladı. Galatasaray Fenerbahçe maçı kaç kaç, Galatasaray Fenerbahçe skor ne durumda. Galatasaray Fenerbahçe Maçı canlı olarak takip edebilirsiniz. Ziraat Türkiye Kupası finali, iki ezeli rakip Galatasaray ile Fenerbahçe'nin kapışmasına sahne oluyor.Antalya Stadı'nda oynanacak ve saat 21:15'te başlayacak olan dev maçı hakem Mete Kalkavan yönetecek. Ligde sezonu 6. sırada tamamlayarak Avrupa kupalarına katılma hakkı elde edemeyen Galatasaray'ın, UEFA'nın verdiği 1 yıllık men cezasını önümüzdeki sene çekebilmek için Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmaktan başka çaresi yok. Sarı-kırmızılı ekip, hem Avrupa hedefini gerçekleştirmek, hem de kötü geçen sezonu kupayla kapatmak için Fenerbahçe karşısında mücadele verecek. Galatasaray'da Hamit Altıntop, Ryan Donk, Tarık Çamdal ve Jose Rodriguez maç kadrosuna alınmazken, hafif sakatlığı bulunan Semih Kaya'nın son durumunun maç saatinde belli olması bekleniyor. Ligde ve Avrupa'da sezonu hedeflerinin uzağında tamamlayan Fenerbahçe ise hem derbi galibiyeti hem de kupa sevinci yaşamak için sahaya çıkacak. Sarı-lacivertli ekipte bel fıtığı nedeniyle bıçak altına yatan Volkan Demirel, sakatlığı süren Mehmet Topuz ve kadro dışı bırakılan Caner Erkin 26 kişilik Antalya kafilesinde yer almadı. Uzun süreli sakatlığını atlatan Lazar Markovic ise görev verilmesi halinde dev maçta forma giyebilecek.

GALATASARAY FENERBAHÇE 1-0

31' Emre Çolak'ın kullandığı köşe vuruşunda Denayer'in kafayla indirdiği topu Podolski arka direkte kafayla Fenerbahçe ağlarına gönderdi. Finalde Galatasaray 1-0 öne geçti.

31' GOL! Lukas Podolski!

30' Emre'nin uzun pasında solda topu kontrol eden Sinan Gümüş, içeri çekip şut düşündü. Sinan'ın şutu savunmaya çarpıp kornere gitti.

29' Alper'in uzun kullandığı serbest vuruş Muslera'da kaldı.

28' Sağdan bindiren Alper Potuk'a Yasin'in müdahalesi var. Faul atışını Fenerbahçe kullanacak.

27' Nani'nin kullandığı köşe vuruşunda Muslera çıktı ve topu aldı.

26' Fenerbahçe Alper ile tehlikeli geldi. Nani'nin soldan getirdiği topla buluşan Alper şutunu çekti ancak savunmaya çarpan top kornere çıktı.

26' Fenerbahçe ceza alanına yönelen Sinan Gümüş yine yerde kaldı ve hakeme baktı. Karar devam.

25' Orta alanda topu alan Sinan Gümüş hızla Fenerbahçe ceza alanına gitti ancak Fenerbahçe savunması topu kazandı. Kjaer meşin yuvarlağı uzaklaştıran isim.

24' Volkan Şen sol çizgiden Semih'i geçmek istedi ancak başarılı olamadı. Aut.

23' Emre Çolak'ın kullandığı kornerde kafayı Abdoulaye Ba vurdu.

22' Yasin soldan gelip ortasını açtı. Arka direkte Hasan Ali, Sinan'ın önünde topu kornere gönderdi.

21' Soldan çalımlarla ceza alanına giren Carole, yay çevresine çıkardı. Podolski'nin sağ ayağıyla şutunda top dışarı çıktı.

20' Karşılaşmada ilk 20 dakika golsüz geçildi. Galatasaray'ın pozisyon üstünlüğü göze çarpıyor.

19' Volkan Şen tedavisinin ardından oyuna döndü. Pereira, kenarda Volkan'a taktikler verdi.

18' Emre Çolak'ı faulü sonrası sakatlık geçiren Volkan Şen'in tedavisi yapıldı.

17' Mete Kalkavan, iki dakika arayla faul yapan Emre Çolak'ı uyardı.

16' Orta sahada topu kazanan Yasin pasını Emre'ye verdi. Fenerbahçeli oyuncular Emre'den topu kaptı. Dönen topta Emre atağı faulle durdurdu.

15' Nani'nin kullandığı serbest vuruşta arka direkte Van Persie ve Ba vurdu, top üstten dışarıda.

14' Hasan Ali'den topu kapan Sinan Gümüş oldu ancak Mete Kalkavan'ın faul düdüğü var.

13' Podolski'nin pasında Yasin çizgiye indi ancak topu oyunda tutamadı.

12' Podolski, Selçuk ve Sneijder arasında çalışılmış bir frikik organizasyonu gerçekleşti. Sneijder'in vurması beklenirken ortaya açılan topu Podolski kaleye gönderdi. Fabiano topu tokatladı.

11' Ceza alanı sağ çaprazında Podolski yerde kaldı. Galatasaray tehlikeli bir noktadan frikik kullanacak.

10' Hasan Ali'nin uzun pasında top Van Persie'ye gitmedi. Galatasaray taç atışıyla oyunu başlatacak.

9' Podolski uzaklardan vurdu, Fabiano! Sol çaprazda Sneijder'in pasını önüne alan Podolski şutunu çekti. Fabiano çift yumrukla uzaklaştırdı topu.

8' Rakip yarı alanda pres yapan Sneijder, Şener'e faul yaptı.

7' Sneijder'in pasında topla buluşan Emre Çolak, Podolski'yi düşündü ancak savunma araya girdi.

6' Galatasaray gole çok yaklaştı! Emre Çolak'ın kullandığı serbest vuruşta kafalardan seken top arka direğe kadar gitti. Podolski arka direkte vuruşunu yaptı ancak top üstten dışarı gitti.

6' Emre Çolak'ın pasında ceza alanı sağ çaprazındaki Sinan Gümüş yerde kaldı. Karar faul. Galatasaray serbest vuruş kullanacak.

5' Alper'in pasında sol kanattan Volkan Şen tehlikeli geldi. Ceza alanına giren Volkan içe çekip şutunu çekti. Savunmaya çarpan top Muslera'da kaldı.

4' Selçuk'un gönderdiği uzun pasta Hasan Ali'yle mücadeleye giren Sinan topu kazandı ancak arkadan hareketi faul.

3' Alper, savunma arkasına Van Persie'yi kaçırmak istedi ancak Hakan Balta dikkatli.

2' Yasin Öztekin soldan bindirdi. Ortasında Kjaer topu taca gönderdi.

2' İlk düdükle birlikte iki kale arkasında da meşaleler yandı! Antalya Arena'da güzel görüntüler var
1' Final, Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başladı!

Antalya'da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılacak Ziraat Türkiye Kupası final maçının hakem ve takım kadroları belli oldu.

İki takımında sahaya çıkacağı ilk 11'leri şöyle:

Galatasaray: Muslera, Semih Kaya, Denayer, Hakan Kadir Balta, Carole, Selçuk İnan, Emre Çolak, Sinan Gümüş, Sneijder, Yasin Öztekin, Podolski

Fenerbahçe: Fabiano, Şener Özbayraklı, Kjaer, Ba, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk, Volkan Şen, Nani, Van Persie

Antalya'da gerçekleştirilecek maçın hakemleri ise Mete Kalkavan, Ceyhun Sesi̇güzel, Esat Sancaktar oldu.

ATV CANLI İZLE 

GALATASARAY'DA HEDEF AVRUPA'DAN MEN CEZASINI BU YIL ÇEKMEK

 
Galatasaray, sezonun en önemli maçına kilitlendi. Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile karşılaşacak sarı-kırmızılar, UEFA'dan aldığı 1 yıllık men cezasını çekmek için finali kazanmak zorunda.
Teknik direktör Riekerink; "Fenerbahçe maçı bizim için büyük bir fırsat. Sahaya çıkıp ne kadar kaliteli oyuncular olduğunuzu göstereceksiniz. Hem Avrupa Kupaları için bu maçı kazanmalıyız hem de taraftarlarımızı mutlu etmeliyiz" sözleriyle derbi öncesi oyuncularını motive etmeye çalıştı.
 
FENERBAHÇE'YE KJAER'DEN İYİ HABER
 
Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Galatasaray ile karşılaşacak Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira futbolcularına özgüven aşılıyor. Antrenmanlarda oyuncularına sık sık derbinin önemini anımsatan Pereira, kazanmaktan başka çarelerinin olmadığını hatırlattı. Sezon boyunca verdikleri mücadele sonunda müzeye bir kupa koymak zorunda olduklarını futbolcularına anlatan Pereira "Gelinen noktada sezonun en önemli maçına çıkıyoruz. Kupayı kazanırsak bizim için en azından teselli olur. Kaybedersek ise faturası ağır olur" diyerek oyuncu grubuna mesaj verdi.
 
Taraftarın kendilerinden sezon boyunca kupa beklediğini hatırlatan Portekizli çalıştırıcı Galatasaray'ı yenerek onlara bir derbi galibiyeti ve bir kupa hediye etmek zorunda olduklarını vurguladı.
 
Takımdaki sakat oyunculardan Simon Kjaer'in iyileşmesi ise teknik ekibi sevindirdi. Danimarkalı stoper finalde formasına kavuşacak. Sakatlıkları bulunan Mehmet Topuz, Volkan Demirel ve Uygar Mert Zeybek ile kadro dışı kalan Caner Erkin ise derbide forma giyemeyecek. Şimdiki Ülker Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 107 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor. Sarı-lacivertliler, geride kalan 382 maçtan 144'ünü kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 122 kez galip geldi. İki takım 116 maçta ise eşitliği bozamadı.  Fenerbahçe'nin attığı 529 gole, Galatasaray 481 golle karşılık verdi.
 
BU SEZON YENİŞEMEDİLER
 
İki takım bu sezon Süper Lig'de yaptıkları maçlarda birbirlerine skor olarak üstünlük kuramadı.
Sezonun ilk yarısında Ülker Stadı'ndaki maç 1-1, ikinci yarıda Türk Telekom Arena'daki müsabaka ise golsüz sona erdi.
 
ANTALYA'DA İLK KEZ
 
Galatasaray ile Fenerbahçe, finalin oynanacağı Antalya Stadı'nda ilk kez karşı karşıya gelecek. İki ekip, 382 maçın maçın sığdığı 107 yıllık rekabette daha önce 17 ayrı statta karşılaştı. Taraflar, İstanbul İnönü, Ali Sami Yen, Fenerbahçe, Taksim, Şeref, Ankara 19 Mayıs, Atatürk Olimpiyat, İzmir Atatürk, Ankaragücü, Türk Telekom Arena, Yeni Erzurum (Şimdiki adı Erzurum Kazım Karabekir), Offenbach, Frankfurt, Köln, Mönchengladbach Borussia Park, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has ve Manisa 19 Mayıs statlarında birbirlerine rakip oldu.
 
REKABETTE GOL ATANLAR
 
Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesinde, iki takımın bu sezon kadrolarda bulunan futbolcular içinde 9'u rekabette gol sevinci yaşadı.
 
Galatasaray'da Selçuk İnan (3), Wesley Sneijder (3), Hakan Kadir Balta (2), Umut Bulut (2) ve Olcan Adın, Fenerbahçe'de ise Gökhan Gönül, Hasan Ali Kaldırım, Alper Potuk ve Diego Ribas derbide gol attı.
 
MAYIS AYINDAKİ MAÇLAR
 
Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları arasında bu akşam yapılacak kupa derbisi öncesinde iki takım daha önce mayıs aylarında 36 kez karşı karşıya geldi. Mayıstaki randevulardan 14'ünde Galatasaray, 13'ünde Fenerbahçe galip ayrılırken, 9 maç da berabere sonuçlandı. Mayıs aylarında Galatasaray 59, Fenerbahçe 46 gol attı.
 
Jan Olde Riekerink'den çarpıcı açıklamalar!
 
Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Ziraat  Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi yenerek, başarılı geçmeyen sezonu telafi edebileceklerini söyledi.
 
Antalya Stadı'nda bu akşam yapılacak maç öncesinde Rixos Downtown Antalya  Hotel'de düzenlenen basın toplantısına katılan Hollandalı teknik adak, sezonun  final maçına çıkacaklarını belirterek, şöyle konuştu:
 
"Sezonun final maçını oynayacağız. Kupayı kazanmak için ekstra bir  motivasyonumuz var. Avrupa vizesi almak için kupayı kazanmamız gerekiyor. Benim  hissettiğim ve oyunculardan aldığım enerji, taraftarları mutlu etmek ve onlara  bir şeyleri geri ödemek istiyorlar. Bu sezon bizim için çok başarılı geçmedi.  Oynayacağımız final ve kazanacağımız kupayla bunu telafi edebiliriz. Onun için ne  yapmamız gerektiğini biliyoruz."
 
Spor Toto Süper Lig'de yaptıkları Fenerbahçe ve Beşiktaş derbilerinde  gösterdikleri performansa vurgu yapan Riekerink, "Fenerbahçe ve Beşiktaş  derbilerinde gösterdiğimiz performansla hem oyuncuların hem de taraftarların güveni yerine geldi. Rakip takıma duyduğum bütün saygıyla söylüyorum ki; bu akşamki  maçı kazanacağımıza ve futbolcularıma olan inancım tam." ifadelerini kullandı.
 
"Bu akşamki maç, benim geleceğimden önemli"
 
Sezon sonuna kadar teknik direktörlük görevini yürüten Riekerink,  bu akşamki derbinin kendi geleceğinden önemli olduğunu bildirerek, sözlerini şöyle  sürdürdü:
 
"Zor bir dönemde göreve geldim ve camiaya yardımcı olmaya çalıştım.  Oyuncularınız size karşı açık değilse hoca olarak bir şey yapamazsınız. Onun için  oyuncularımı tebrik ediyorum. Benim geleceğim ve ne yapacağım bugünün konusu  değil. Tamamen bu akşamki final maçına odaklanmalıyız. Çünkü benim geleceğimden çok  daha önemli."
 
Hollandalı teknik adam, basında yer alan yeni teknik adam  arayışlarının takımı ve kendisini etkilemediğini anlatarak, "33 senedir futbolun  içindeyim. Bu tip söylentiler her zaman vardı. Yönetimimiz benden böyle bir görev  talep etti, ben de kabul ettim. Kendileri gelecek sezon için bir planlama  yapıyordur. Bazı isimlerin olması normal. Bunla baş etmeyi bilmeniz lazım. Ben de  bir hoca olarak bundan etkilenmedim. Kesinlikle takımım da etkilenmiyor."  şeklinde konuştu. Sarı-kırmızılı takımda maçın sonucunu değiştirebilecek birçok  oyuncunun bulunduğunu kaydeden Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, sözlerini  şöyle tamamladı:
 
"Sneijder 11 yaşındayken ben hocalığını yapıyordum. Kendisini uzun  zamandır tanıyorum. Oyuncular için bu tip finaller heyecan vericidir. Sadece  Sneijder değil, kaptanımız Selçuk da çok tecrübeli. Maçın kaderini  değiştirebilecek bir oyuncu. Burada önemli olan oyuncuların içinde bulunduğumuz  durum ve maçın önemiyle ilgili hissiyatı. Kulübe, taraftarlarımıza ve camiamıza  geri ödememiz gereken şeyler var. Sadece iki isim değil maçın kaderini  değiştirebilecek birçok isim var. Bu oyuncularımız da bu tip anlarda kendilerini  göstermesi gerektiğini bilen arkadaşlarımız. Mükemmel ve özel oyuncular, takım  olursa bir şeyler yapabilir. İlk günden beri buna odaklandım. Şu an takım olmayı  başardığımıza inanıyorum."
 
Selçuk İnan: "Bizim için sezonun maçı"
 
Sarı-kırmızılı takımın kaptanı Selçuk İnan ise, kötü bir sezon  geçirdiklerini belirterek, Fenerbahçe ile yapacakları final karşılaşmasının, kendileri açısından "sezonun maçı" olacağını söyledi.
 
Sezonu istedikleri şekilde bitiremediklerini kaydeden milli futbolcu,  "Bu akşam, bizim için sezonun maçı. Çok da istediğimiz şekilde sezonu bitiremedik.  Kötü bir sezon geçirdik. Kötü sezonu iyiye çevirme şansımız var.Bu akşamki maçı  kazanırsak, hem kupayı alacağız hem de çekmemiz gereken cezayı 1 yılda çekeceğiz.  Çok önemli bir maça çıkacağımızın farkındayız. Tüm çalışmalarımızı yaptık.  İnşallah karşılığını alırız." ifadelerini kullandı.
 
Son haftalarda daha iyi oynadıklarını anlatan Selçuk, "Son maçlarda  istediğimiz futbolu oynayabiliyoruz. Bu da kadro istikrarından kaynaklanıyor.  Takımda bir gerginlik yok ama biraz stresin ve gerginliğin olması lazım. Çünkü  bizim için gerçekten çok önemli bir maç. Hem rahatız hem de konsantreyiz."  değerlendirmesinde bulundu.
 
"Bu sezondan çıkarabileceğimiz önemli dersler var"
 
Kötü bir sezonu geride bıraktıklarını anlatan Selçuk İnan, bu sezondan  çıkarabilecekleri önemli derslerin olduğunu aktardı. Büyük maçların sonucunu anlık performansların belirlediğini vurgulayan  sarı-kırmızılı oyuncu, şöyle devam etti:
 
"İstediğiniz kadar kötü sezon geçirebilirsiniz ama büyük maçların  havası başka oluyor. Bir oyuncu maçı çevirebilir. Geçen seneyi 3 kupayla  bitirdik. Aslında çok daha büyük hedeflerimiz vardı ama futbolda bunlar  yaşanıyor. Bizim durumumuza düşen dünya kulüpleri var. Bu sezonu iyisiyle  kötüsüyle geçirdik ama bu sezondan çıkarabileceğimiz önemli dersler var. Kulüp  olarak bunun üstesinden gelebilecek güçteyiz. Bu akşamki maç da bu kötü dönemi  geçirmek için bir fırsat."
 
Selçuk İnan, 2011-2012 sezonunda Fenerbahçe'nin sahasında kazandıkları  şampiyonlukla, bu akşam yapacakları maçı kıyaslayarak, "İki maçı aynı yere  koyamazsınız. Orada kupa kaldıracağınızı, şampiyon olacağınızı bilmek başka bir  şey. Belki de bir daha yaşanmayacak. O zaman da rahattık ama tatlı bir heyecan  vardı. Bu akşamki maç, camiayı ilgilendiren bir karşılaşma. Fenerbahçe'yi yenmenin  dışında çekmemiz gereken bir ceza var. Maddi ve manevi açıdan çok önemli bir  müsabaka. Kıyas yapmak çok zor ama en az 2012'deki maç kadar değerli." şeklinde  görüş belirtti.
 
UEFA Finansal Fair Play kriterlerine uymadıkları gerekçesiyle Avrupa  kupalarından 1 yıl men edilmelerinin kendilerini etkilediğini dile getiren Selçuk  İnan, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Galatasaray formasını giyen her futbolcu Avrupa'da başarılı olmak  zorunda olduğunu bilir. Galatasaray'a ilk geldiğimde de Avrupa'da yoktuk ama  sonrasında 4 sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettik. Şu an kötü bir dönemden  geçiyoruz. Bu, futbolcuları tabii ki etkiler. Alışık olduğunuz yer var, UEFA  kupalarında oynamak futbolcu için çok önemli. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz ama bu  bizim kulübümüz. Tekrar yukarılara taşımak ve başarıları yakalamak için elimizi  taşın altına sokmamız lazım. Ben ve arkadaşlarım bunun bilincindeyiz. Bu cezayı  en azından 1 yılda tamamlamak gerekiyor. Ondan sonra Galatasaray her zamanki  yerinde olacaktır."