Galatasaraylı taraftarların henüz yıldız hasretini kapatamayan yönetim, arayışlarını sürdürürken Xherdan Shaqiri'nin ismi yeniden masaya geldi.

Melo'nun transferi konusunda İnter ile bir türlü anlaşamayan sarı-kırmızılılar, yeni bir öneriyle İtalyan ekibin kapısını çaldı ve başarılı oyuncuya karşılık kiralık olarak Shaqiri'yi istedi. 2011 yılında son anda elden kaçan yıldız futbolcu, Bayern Münih'in yolunu tutmuş geçen sezon devre arasında da İnter ile anlaşmıştı. Ancak Shaqiri'nin performansı teknik direktör Mancini'yi de tatmin etmedi. 23 yaşındaki kanat oyuncusunun gönderilecekler arasında yer almasını fırsat bilen Galatasaray yönetimi, Hamzaoğlu'nun da onayı ile Shaqiri için görüşmelere başladı. Buna göre Shaqiri'nin kiralanması karşılığında Melo'yu bedelsiz vermeyi teklif eden sarı-kırmızılılar, oyuncuyu satın alma opsiyonu ile kadrosuna katmak istiyor. UEFA'nın gözetimi altındaki Galatasaray 8 milyon euro teklif ederken, İnter'in 4 yıl daha sözleşmesi bulunan oyuncu için 10 milyon euroda ısrar ettiği belirtiliyor.

İngilizler de ilgileniyor

Basel'de oynarken Galatasaray'ın kapısından dönen genç yıldızın bu defa Cimbom'a gelmeye sıcak baktığı ve "İnter ile anlaşın, yeter" dediği ifade edildi. Mancini'nin kadroda düşünmediği oyuncu ile İngiltere'nin köklü takımlarından Stoke City de ilgileniyor. İtalyanlarla yakın ilişkilerini kullanan Galatasaray, City'den önce transferi bitirmeyi amaçlıyor.