Kadir ÇETİNÇALI/İSTANBUL, () - BEŞİKTAŞ maçında centilmen tavrı ile bütün Avrupa'da takdir gören Semih Kaya, teknik direktör Roberto Mancini tarafından Chelsea maçında yedek soyunduruldu. İlk yarının sonlarına doğru Semih ısınmak için saha kenarında yürürken, Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho tarafından önü kesildi. Morinho, Semih Kaya'nın elini sıkarak tebrik etti.

Maçtan önce Galatasaray tribünlerinde "Alo Babacığım, Hırsız Var" yazılı pankart asıldı.

Maçı izlemek üzere Londra'dan gelen Chelsea taraftarları, maçtan önce Drogba'nın dev bir posterini açarak, eski oyuncularına sevgilerinin sürdüğünü bir kez daha kanıtlamış oldu. Drogba ise maç öncesinde koridora çıkarak Chelseali futbolcuları kapıda karşıladı ve eski takım arkadaşları ile hasret giderdi.

Maçtan önce Galatasaraylı futbolcular saha ortasında toplanarak galibiyet yemini etti.

Mancini, kadroda sürpriz yaparak Ceyhun Gülselam yerine İzet Hajrovic'e şans tanıdı. Ancak oyunun gidişatı ve yenilen gol sonrasında İtalyan teknik adam Hajrovic'i ilk yarım saat sonunda kenara alıp, Yekta Kurtuluş'u sahaya sürdü.

44. dakikada sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında sarı kırmızılılar taç kullanırken Terry, elindeki ikinci topu oyuna soktu. Bu sırada taç kullanıldı ve Burak Yılmaz gol attı. Ancak hakem, sahada iki top olduğu için golü geçerli saymadı. Bu pozisyon, akıllara Kasımpaşa-Beşiktaş maçında Donk'un yaptığı hareketi getirdi.

kç (os)